Actiecomité start petitie voor uitbouw sneltramnet

woe 22 nov 2017

Het Vilvoords actiecomité Zo Mobiel Lef start een petitie voor de uitbouw van een degelijk sneltramnet. Die moet naast de Ring worden aangelegd, met voldoende haltes, en een alternatief zijn voor de geplande grootschalige werken aan de Ring.

Tijdens een studiedag van VOKA gisteren stelden mobiliteitsexperts dat er, eenmaal de grote werken voor de herinrichting van de Ring over een paar jaren starten, er geen plaats meer zal zijn voor 100.000 wagens op de Brusselse Ring. Bedrijfsleiders werd opgeroepen om massaal in te zetten op openbaar vervoer en/of het gebruik van de fiets. 

Een alternatief was volgens de mobiliteitsexperts ook de aanleg van fietssnelwegen en tram- en trambusverbindigen. Het actiecomité Zo Mobiel Lef is alvast voorstander van een groot sneltramnet en het verstreken van het huidige fijnmazig busnet in de Rand. Het actiecomité start een petitie waarin gepleit wordt voor de aanleg van zo'n sneltramnet naast de Ring, met haltes aan de verschillende wijken. Volgens het actiecomité heeft het geen zin om miljarden te investeren in meer beton en zou het beter zijn om dat geld te gebruiken voor de uitbouw van een efficiënt openbaar vervoersnet. Dat zou bovendien ook veel gezonder zijn voor de omgeving.