vlcsnap-2017-04-10-17h09m07s45.png

Afwerking CC De Factorij Zaventem wordt race tegen de tijd

maa 10 apr 2017

Het zijn spannende dagen voor het personeel van CC De Factorij in Zaventem. Over anderhalve week opent het gloednieuwe cultuurcentrum de deuren met een zeer uitgebreid openingsweekend. Maar het gebouw is nog lang niet volledig afgewerkt. Er is dus nog een pak werk.

Met de vernieuwde Willem Lambertstraat oogt de ingang van de Factorij al uitnodigend. Zaventem wil van het centrum dan ook een echte ontmoetingsplaats maken voor alle verenigingen en inwoners van de gemeente. Maar binnen weerklinken nog heel wat slijpschijven en boormachines. “De zaal is grotendeels afgewerkt. Maar een aantal zetels moet nog geplaatst worden. Maar we zijn er gerust in. Als gemeente hebben we het wel vaker meegemaakt dat er de laatste week alsnog wonderen kunnen gebeuren”, zegt burgemeester Ingrid Holemans. De plaatsing van de zetels gebeurt bewust op het laatste moment om ze zoveel mogelijk stofvrij te houden.

Voor het cultuurcentrum kan opengaan moeten ook nog wat problemen met de elektriciteit en watervoorziening worden opgelost. Ook de bibliotheek is nog niet helemaal verhuisd. En ook het personeel van CC De Factorij moet nog poetsen en verhuizen.

De bib en het cultuurcentrum, dat ruim 700 zitjes zal tellen, openen op vrijdag 21 april officieel de deuren. Daarop volgt een feestweekend waar alle Zaventemnaren hun gading zullen vinden. Het openingsweekend is volledig gratis maar voor sommige activiteiten moet je op voorhand inschrijven via www.ccdefactorij.be. Daar vind je ook de programmatie terug van het huidige cultuurseizoen.