vlcsnap-2016-09-27-15h12m21s235.png

Bedrijf hindert Wegen en Verkeer uit protest tegen afsluiten op- en afritten A12

din 27 sep 2016

Vanmorgen heeft de bedrijfsleider van textieldrukkerij Tip Top Print uit Meise een vrachtwagen van het Agentschap Wegen en Verkeer klem gereden. Dat deed hij omdat die zonder toestemming op het bedrijfsterrein was gereden om werken uit te voeren langs de A12. Werken waarmee de bedrijfsleider het niet eens is.

Momenteel wordt langs de A12 een gracht gegraven om te voorkomen dat auto’s nog rechtstreeks vanop de A12 de Papenboskant kunnen oprijden. Maar de vrachtwagen van een werknemer die deze opdracht vanmorgen uitvoerde in opdracht van het agentschap Wegen en Verkeer, werd geblokkeerd door een bestelwagen van textieldrukkerij Tip Top Print. “Dit was voor onze klanten een gemakkelijke toegang tot ons bedrijf. Maar we vrezen dat we extreem veel klanten gaan verliezen als deze toegang  wordt afgesloten”, verduidelijkt Andy Van Haesendonck, de zoon van de bedrijfsleider van Tip Top Print.

De vrachtwagen reed na het graven van de gracht zonder toestemming op het terrein van Tip Top Print. De bedrijfsleider reed prompt de vrachtwagen vast om zijn ongenoegen over de nieuwe situatie duidelijk te maken. Het kwam tot een hevige discussie. De politie werd erbij gehaald om de gemoederen te bedaren.

De kleine op- en afritten langs de A12 werden de voorbije maanden gesloten omdat ze te gevaarlijk zijn. (Bekijk ook de reportage: ‘Meise wil gevaarlijke opritten sluiten na incident spookrijdster’) Eerst werden er betonblokken geplaatst, daarna een vangrail. Maar omdat auto's die versperringen voortdurend omzeilden, wordt er nu dus een gracht gegraven.