spookrijder_a12.jpg

Meise wil gevaarlijke opritten A12 sluiten na incident spookrijdster

maa 18 apr 2016

Het gemeentebestuur van Meise vraagt aan het Agentschap Wegen en Verkeer om de korte gevaarlijke opritten van de A12 af te sluiten. Dat zou zowel de verkeersveiligheid ten goede komen als het aantal inbraken doen dalen, zegt schepen Jonathan De Valck. Die is ook erg geschrokken van een filmpje van een spookrijdster afgelopen zaterdagop de A12 in Meise.

Zwerfvuilcoach Luc Larivière slaagde erin om zaterdag een gevaarlijke manoeuvre te filmen waarbij dame in de verkeerde richting de A12 opreed. Larivière kon het verkeer laten vertragen, waardoor de dame uiteindelijk rechtsomkeer maakte. Luc Larivière plaatste het filmpje op het internet en hoopt zo dat het Agentschap Wegen en Verkeer iets doet aan de gevaarlijke op- en afritten van de A12. En dat hoopt ook het gemeentebestuur van Meise. “Als je de beelden ziet kan je niet anders dan concluderen dat dit een zeer gevaarlijke situatie is. Deze oprit is in handen van Agentschap Wegen en verkeer. We hebben anderhalf jaar geleden al met hen contact gehad om deze oprit te sluiten of te voorzien van een slagboom”, zegt schepen voor Mobiliteit Jonathan De Valck.

Maar Meise wil ook  andere kleine opritten van de A12 afsluiten (o.m. aan de Beekstraat, Papenboskant en Patatestraat). Niet alleen om de verkeersveiligheid maar ook omdat deze opritten vaak door inbrekers gebruikt worden als vluchtroute.