Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VIVA!

 

 

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

Alles bekijken
 • VIVA! Kastelen en Parken: Domein 3 Fonteinen

  In de laatste aflevering van Viva! Kastelen en Parken in de Vlaamse Rand trekken we naar Domein 3 Fonteinen in Vilvoorde. De geschiedenis van het kasteel stopte op het einde van de tweede wereldoorlog. Maar het park heeft anno 2020 nog steeds heel wat te bieden.
 • VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel Jourdain Kraainem

  In Viva! 'Parken en Kastelen in de Vlaamse Rand' gaan we naar het kasteel Jourdain in Kraainem. Voorts vertelt erfgoedonderzoeker Thomas Pevernagie ons hoe het komt dat er in de Vlaamse Rand zoveel goedbewaarde kasteeldomeinen zijn.
 • VIVA Parken en Kastelen: Rubenskasteel in Elewijt

  In VIVA! gluren we dit weekend binnen bij ‘Het Steen’, beter bekend als het Rubenskasteel in Elewijt (Zemst). Dit was inderdaad het 'buitenverblijf' van niemand minder dan het gezin van P.P. Rubens. Na ons bezoek aan het Rubenskasteel wippen we op onze fiets en doen we de Witloofroute.
 • VIVA! Parken en Kastelen: Klein-Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw

  We trekken naar het kasteel Klein Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw. Dit aanvankelijk bescheiden klooster uit 1251 groeide geleidelijk uit tot een indrukwekkend complex met bijbehorende hoeve en watermolen op de Zuunbeek. Maar het werd meerdere malen geplunderd en beschadigd. Tot in 1941 de Paters van Scheut het gebouw kochten en gebruikten als studiehuis en noviciaat, tegenwoordig als rusthuis voor de paters. In VIVA! krijgen we een exclusieve rondleiding. Nog in Leeuw wandelen we de Hogebossenwandeling van Toerisme Vlaams-Brabant.
 • VIVA! Parken en Kastelen: Batenborch Peutie

NET GEMIST: VIVA! Achter de Schermen

NET GEMIST: VIVA! Achter de Schermen

viva

VIVA! Achter de Schermen: Brukomtegel

Brukomtegel in Sint-Pieters-Leeuw bestaat niet alleen 30 jaar, ook is de toonzaal helemaal opgefrist.

VIVA! Achter de Schermen: Fashion Forum

Bij Fashion Forum in Denderleeuw hangt de herfst-wintercollectie klaar, Katelijne geeft ons de trends mee.

VIVA! Achter de Schermen, Volvo Selekt Center Dilbeek

In Viva! nemen we je mee naar de gloednieuwe toonzaal van het Volvo Selekt Center van Sterckx- De Smet in Dilbeek.

VIVA! Achter de Schermen: Kia XCeed

In deze aflevering testen we met Ilse Demol van garage Sterckx - De Smet de Kia XCeed plug-in hybrid.

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: Architect Steven Valkeniers

  Dit weekend ontdekken we in Viva! Wonen een villa in Dilbeek uit 1926 waarvan het interieur volledig onder handen genomen werd door binnenhuisarchitect Steven Valkeniers. Benieuwd naar de metamorfose?
 • VIVA! Wonen: architect Maarten Dekoninck

  Architect Maarten Dekoninck (Castor Fiber architecture) uit Halle renoveerde in Lennik een bungalow tot een prachtige villa met referenties naar het Californisch Modernisme. Benieuwd? Zeker kijken naar VIVA! Wonen, dit weekend op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.