Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VIVA!

 

 

VIVA! Achter de Schermen

VIVA! Achter de Schermen

viva

Achter de Schermen: Delhaize Groot-Bijgaarden & Woonzorgcentrum Zonnig Huis Halle

Dit weekend vieren we in VIVA! Achter de Schermen de 30-ste verjaardag van Delhaize in Groot-Bijgaarden. We maken van de gelegenheid gebruik om eens rond te neuzen in de winkel en de ateliers. Daarna gaat het richting Halle voor een bezoek aan woonzorgcentrum Zonnig Huis waar ze er een eigen...

Achter De Schermen: Gentini's Liedekerke

Gentini’s in Liedekerke staat voor maatwerk en interieurinrichting van jouw volledige woning of project. VIVA! neemt een kijkje in de volledig vernieuwde showroom en ontdekt hoe verscheidene interieurstijlen en keukens samen geïntegreerd worden tot een stijlvol geheel.

VIVA! Achter de schermen: Heetveldemolen Tollembeek

Veel mensen bakken (opnieuw) hun eigen brood. In VIVA! nemen we je daarom mee naar de Heetveldemolen in Tollembeek waar we kennis maken met molenaar Hubert De Weerdt. Loes en Werner uit Bever tonen ons hoe ze in hun eigen traditionele bakoven zuurdesembr

VIVA! Achter de Schermen: Le Creuset

VIVA! neemt ons op sleeptouw in de fabriek van Le Creuset in het Noord-Franse Fresnoy-Le-Grand. Elk gietijzeren product van Le Creuset is uniek en bij het gieten en emailleren van een Le Creuset kookpot of braadpan, komt heel wat handwerk kijken.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: Architect Steven Valkeniers

  Dit weekend ontdekken we in Viva! Wonen een villa in Dilbeek uit 1926 waarvan het interieur volledig onder handen genomen werd door binnenhuisarchitect Steven Valkeniers. Benieuwd naar de metamorfose?
 • VIVA! Wonen: architect Maarten Dekoninck

  Architect Maarten Dekoninck (Castor Fiber architecture) uit Halle renoveerde in Lennik een bungalow tot een prachtige villa met referenties naar het Californisch Modernisme. Benieuwd? Zeker kijken naar VIVA! Wonen, dit weekend op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.

VIVA! Lente

VIVA! Lente

viva

VIVA! Lentespecial Vanhie Meise

Steeds meer mensen herontdekken hun tuin en dus trekken we met VIVA! naar Vanhie in Meise. Hier vind je alles voor het onderhouden van én het genieten in je tuin.

VIVA! Lente: Van Doorslaer Planten Wolvertem

In VIVA! brengen we een bezoek aan Van Doorslaer Planten en Potterie in Wolvertem (Meise). Ella De Neve leidt ons rond en stelt de nieuwste trends voor. De opnames dateren van voor de coronacrisis, klanten kunnen momenteel enkel online bestellen via www.plantenvandoorslaer.be.

VIVA! Lente: Valentino Chocolatier

Pasen komt eraan en dat betekent weer heerlijk smullen van de chocoladen paaseieren van Valentino Chocolatier in Schepdaal. In VIVA! ontdek je hoe alles met passie en vakmanschap bereid wordt.

VIVA! Lente: Immagine en Optiek De Henau Lennik

Dit weekend trekken we voor onze VIVA! Lentespecial naar Lennik, waar we halt houden bij lingeriestyliste Veerle Borremans van Immagine en Optiek De Henau. Beiden tonen ons al hun troeven en de nieuwste trends.

Kijk opnieuw naar RINGtv-KOK

Alles bekijken
 • RINGtv-KOK: Bekendmaking

 • RINGtv-KOK 2020: de superfinale

  Eindelijk is het zover: dé grote finale aller finales van onze RINGtv-KOK kookwedstrijd. Leraars Geert en Dirk (winnaars 2016) nemen het op tegen vader en dochter Luk en Lina (winnaars 2015) en… nog een derde duo dat door de jury werd opgevist uit de halve finales! De finalisten krijgen 3 uur om een culinair viergangenmenu te bereiden. Benieuwd?
 • RINGtv-KOK: tweede halve finale

  Wie vergezellen onze leraars Geert en Dirk naar de finale? Worden dat vastgoedmakelaars Sana'a en Bram of vader Luk en dochter Lina? Je komt het vanaf zaterdagmiddag te weten in de spannende tweede halve finale van de RINGtv-KOK kookwedstrijd.
 • RINGtv-KOK 2020: eerste halve finale

  In de eerste halve finale wordt de culinaire spanning nog wat verder opgedreven. Daarin strijden professoren Katia en Francis en leraars Geert en Dirk voor een finaleticket. Op het menu: een voor- en een hoofdgerecht en uiteraard een lekker dessert...
 • RINGtv-KOK 2020: vierde voorronde

  In de vierde en laatste voorronde van onze kookwedstrijd RINGtv KOK 2020 nemen de leraars (en broers) Geert en Dirk het op tegen boekhandelaars Peter en Joris. Deze keer gaan we de Italiaanse toer op en uiteraard mag onze feesttaart voor de award van beste bakker niet ontbreken.

sponsors ringtv kok

De gerechten uit de wedstrijd 10 jaar RINGtv-KOK!

Nieuws

10 jaar RINGtv-KOK: spiegelgebakjes met Rodenbach fruitage (professoren)

De finale van 10 jaar RINGtv-KOK was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Onze finalistenduo’s kregen de opdracht om een gastronomisch diner van vier gangen te serveren aan een jury en een aantal gasten. Het dessert was bij de professoren de kers op de taart: prachtige...

10 jaar RINGtv-KOK: koude en warme langoustines (professoren)

De finale van 10 jaar RINGtv-KOK was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Onze finalistenduo’s kregen de opdracht om een gastronomisch diner van vier gangen te serveren aan een jury en een aantal gasten. Het voorgerecht bestond uit een bereiding van koude en warme langoustines....

10 jaar RINGtv-KOK: lamsschenkel (vader en dochter, The Best Ever)

De finale van 10 jaar RINGtv-KOK was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Onze finalistenduo’s kregen de opdracht om een gastronomisch diner van vier gangen te serveren aan een jury en een aantal gasten. Het hoofdgerecht van vader Luk en dochter Lina (winnaars, The Best Ever) doet...

10 jaar RINGtv-KOK: chocoladetaartje met Rodenbach Fruitage (vader en dochter, The Best Ever)

De finale van 10 jaar RINGtv-KOK was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Onze finalistenduo’s kregen de opdracht om een gastronomisch diner van vier gangen te serveren aan een jury en een aantal gasten. Kers op de taart moest het dessert zijn, al was dat niet makkelijk. De opdracht...

Kijk opnieuw naar VIVA! Hotspot!

Alles bekijken
 • VIVA! Hotspot: AEG

  De kandidaten aan onze RINGtv-KOK kookwedstrijd konden ook dit jaar een beroep doen op de keukentoestellen van AEG. En dat AEG innovatief blijft, konden we enkele weken geleden zelf vaststellen op Batibouw: dé grote nieuwigheid heet 'connectivity'. Meer hierover dit weekend op RINGtv!
 • VIVA! Hotspot Plato, het lerend netwerk van VOKA

  In VIVA! Hotspot maken we kennis met ‘Plato’, het lerend netwerk van VOKA waar kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling en netwerking centraal staan. We bezoeken drie enthousiaste ondernemers die zowel een korte, intensieve als lange ervaring hebben met Plato.
 • VIVA! Hotspot Moderna Schepdaal

  VIVA! trekt dit weekend naar Moderna in Schepdaal want de bruidsboetiek werd volledig vernieuwd. Maar ook elke andere vrouw die op zoek is naar een feestelijke outfit vindt hier zeker haar gading.
 • VIVA! Hotspot AS44