Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VIVA!

 

 

NET GEMIST: VIVA! Achter de Schermen

NET GEMIST: VIVA! Achter de Schermen

viva

VIVA! Achter de Schermen Pro Skin Clinic Meise

Bij Pro Skin Clinic in Meise heeft Jan Heiremans het over de behandelingen die speciaal ontworpen zijn om ook in de zonnige periode van het jaar de huid optimaal te blijven ondersteunen.

VIVA! Achter de Schermen: Optiek Trap Itterbeek

Bij Optiek Trap in Itterbeek zetten ze dit weekend hun feestbril op! Want de optiekspecialist uit de regio mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen.

VIVA! Achter de Schermen: Optiek Trap Itterbeek

Bij Optiek Trap ligt dit weekend de nadruk op correctieglazen voor zonnebrillen en op contactlenzen.

VIVA! Achter de Schermen: Heppie Store Lennik

In De Heppie Store in Lennik ontdekken we toffe, tijdloze kleding, hippe schoenen en leuke hebbedingen.

NET GEMIST: VIVA! Wonen

NET GEMIST: VIVA! Wonen

viva

VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van ‘Vergeten Verlichting’ (Machelen-aan-de-Leie) nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen.

VIVA! Wonen - Kleur in je interieur

Welke kleuren gaan in 2021 ons interieur domineren? Wij vragen het aan trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq.

VIVA! Wonen: A2S-architecten Groot-Bijgaarden

Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we in Viva Wonen binnenkijken in een prachtige renovatie door Sarah Schouppe van A2S-architecten in Groot-Bijgaarden

VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)

NET GEMIST: VIVA! Hotspot!

Alles bekijken
 • VIVA! Hotspot Art Center Horus

  In Viva! Hotspot nodigt Niña Van den Bosch van Art Center Horus ons uit om een kijkje te nemen in het atelier van de Chinese kunstenares Luo Li Rong, een heel bijzondere artieste met ook een heel eigen stijl. Ze maakt zeer elegante beelden die bijna tot leven komen door de vele bewegingen en transparantie.
 • Viva Hotspot - Floxy

  In VIVA! Hotspot maken we kennis met de de floxy, een uitvinding van Sandra Hupez uit Tollembeek om het dragen van een mondmasker aangenamer te maken. Ook praten en ademen wordt een stuk eenvoudiger.
 • Viva Hotspot - IBEX-collection

  In Viva! Hotspot maken we bij Art Center Horus kennis met de IBEX-collection, een leidinggevende kunstcollectie van het hoogste niveau in superrealisme en realistische hedendaagse figuratieve kunst.
 • VIVA! Hotspot - Innovatief ondernemerschap

  Innovatie en ondernemerschap zijn topprioriteiten in het economisch beleid van Vlaams-Brabant. Onze provincie zet daarom, door middel van subsidies, in op vernieuwende samenwerkingsprojecten.
 • VIVA! Hotspot met Willy Sommers

  ​In VIVA! hebben we een bijzondere gast! Willy Sommers zingt zijn grootste hit tussen de 25 000 rozenstruiken van rozenkwekerij Van Biesen in Opwijk. Hij doet het verhaal achter zijn hit ‘7 anjers, 7 rozen’ uit de doeken. En we duiken met Anjers De Nijs in Erpe de geschiedenis in van de anjer- en rozenteelt.

VIVA! Auto

Alles bekijken
 • VIVA! Mobiliteit: Bike 4 Mobility Zellik

  Sterckx – De Smet is meer dan Volvo alleen. Dit weekend lichten zij een aantal van hun mobiliteitsoplossingen toe in Viva! Daarvoor trekken we naar hun nieuwe Bike 4 Mobility in Zellik.
 • VIVA! Auto 2021: Gorgon Motors

  Er beweegt wat bij Gorgon Motors in Sint-Pieters-Leeuw. Naast het verkopen en verhuren van wagens wil dit familiebedrijf ook inzetten op mobiliteit in het algemeen.
 • VIVA! AUTO 2021: Garage Bogemans

  Bij Garage Bogemans in Grimbergen komen we meer te weten over de elektrische bestelwagens van Mercedes.
 • VIVA! AUTO 2021: Brussels Auto Group

  Onder de noemer Brussels Auto Group bundelen 3 gevestigde waarden in onze regio hun krachten: Garage Don Bosco in Buizingen, Audi Bruynseels in Dilbeek en Overijse Automotive..
 • VIVA AUTO 2021: Groep Duyck

  Stijn Deweert brengt een bezoek aan de drie locaties van Groep Duyck.

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

Nieuws

VIVA! Kastelen en Parken: Domein 3 Fonteinen

In de laatste aflevering van Viva! Kastelen en Parken in de Vlaamse Rand trekken we naar Domein 3 Fonteinen in Vilvoorde. De geschiedenis van het kasteel stopte op het einde van de tweede wereldoorlog. Maar het park heeft anno 2020 nog steeds heel wat te bieden.

VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel Jourdain Kraainem

In Viva! 'Parken en Kastelen in de Vlaamse Rand' gaan we naar het kasteel Jourdain in Kraainem. Voorts vertelt erfgoedonderzoeker Thomas Pevernagie ons hoe het komt dat er in de Vlaamse Rand zoveel goedbewaarde kasteeldomeinen zijn.

VIVA Parken en Kastelen: Rubenskasteel in Elewijt

In VIVA! gluren we dit weekend binnen bij ‘Het Steen’, beter bekend als het Rubenskasteel in Elewijt (Zemst). Dit was inderdaad het 'buitenverblijf' van niemand minder dan het gezin van P.P. Rubens. Na ons bezoek aan het Rubenskasteel wippen we op onze fiets en doen we de Witloofroute.

VIVA! Parken en Kastelen: Klein-Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw

We trekken naar het kasteel Klein Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw. Dit aanvankelijk bescheiden klooster uit 1251 groeide geleidelijk uit tot een indrukwekkend complex met bijbehorende hoeve en watermolen op de Zuunbeek. Maar het werd meerdere malen geplunderd en beschadigd. Tot in 1941 de...