Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaams-Brabant

 

Vlaams-Brabant in de kijker

Alles bekijken
 • Vlaams-Brabant: Fietssnelwegen

 • Vlaams-Brabant: Herbruikbare bekers OHL

  Tijdens de wedstrijden van OH Leuven worden de pintjes voortaan getapt in herbruikbare bekers. Deze voetbalclub zet nu, in samenwerking met AMAB, Ecolife en Comate en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, een stap verder op vlak van circulaire economie met een positieve impact op sociale tewerkstelling.
 • Vlaams-Brabant: winterslaapplaatsen voor vleermuizen

  Waar overwinteren vleermuizen het best? We zoeken het uit in het domein Drie Fonteinen in Vilvoorde.
 • Vlaams-Brabant: Digitaal wandelnetwerk

 • Vlaams-Brabant: Boeren met klasse

 • Vlaams-Brabant: Fietssnelwegen

 • Vlaams-Brabant: Herbruikbare bekers OHL

 • Vlaams-Brabant: winterslaapplaatsen voor vleermuizen

 • Vlaams-Brabant: Digitaal wandelnetwerk

 • Vlaams-Brabant: Boeren met klasse

Nieuws

Nieuw Zenneterras in Lot moet centrum en water verbinden

In Lot in Beersel worden vandaag de plannen voor de aanleg van een nieuw Zenneterras voorgesteld. Met het terras willen de gemeente, de provincie en Vlaanderen de dorpskern van Lot opnieuw verbinden met het water. Het Zenneterras is een onderdeel van ‘Zennevallei Hergist’, een intergemeentelijk...

Nieuws

Provincie keurt beleidsplan over ruimtelijke ontwikkeling goed

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant goed. Dat plan geeft richting aan de ruimtelijke ontwikkeling in de provincie voor de komende 25 jaar. De nadruk ligt op zuinig ruimtegebruik, kernversterking en ruimte voor natuur en water.

 
Nieuws

Heilig Hartbeeld op molenvoet straalt opnieuw

Het Christusbeeld op de hoek van de Molenweg en de Tervuursesteenweg in Perk straalt opnieuw. Het Heilig Hartbeeld is steentje per steentje gerenoveerd en begroet passanten nu weer in volle glorie vanop hoogte. Op 1 oktober wordt het beeld gewijd.

Nieuws

Varkensboer Seppe wint vijfde Korte Keten Kop-verkiezingen van Vlaams-Brabant

Varkensbedrijf SDB Boerderij uit Kampenhout wint de Korte Keten Kop-verkiezing in de provincie Vlaams-Brabant. In het totaal stemden bijna 3.000 mensen op één van de zes laureaten. In onze regio waren ook Zelfoogstboerderij Perkuus uit Sint-Pieters-Leeuw, Hof Ter Vrijlegem uit Asse en Fruit en...

Nieuws

Nieuw digitaal wandelnetwerk in Zennevallei

Toerisme Vlaams-Brabant heeft een nieuw digitaal netwerk van 220 kilometer aan wandelwegen ontwikkeld in de Zennevallei. Daarbij volg je virtuele knooppunten.

Nieuws

Vier extra winterslaapplaatsen voor vleermuizen in onze regio

Een stabiel binnenklimaat, spleten tussen stenen als hangplaats en een deur met een invliegopening. Veel heeft een vleermuis niet nodig om gelukkig te overwinteren. Met de financiële steun van de provincie en dankzij een aantal partners creëert het Regionaal Landschap Brabantse Kouters nu vier...

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

Nieuws

VIVA! Kastelen en Parken: Domein 3 Fonteinen

In de laatste aflevering van Viva! Kastelen en Parken in de Vlaamse Rand trekken we naar Domein 3 Fonteinen in Vilvoorde. De geschiedenis van het kasteel stopte op het einde van de tweede wereldoorlog. Maar het park heeft anno 2020 nog steeds heel wat te bieden.

VIVA Parken en Kastelen: Kasteel Jourdain Kraainem

In Viva! 'Parken en Kastelen in de Vlaamse Rand' gaan we naar het kasteel Jourdain in Kraainem. In Drogenbos vertelt erfgoedonderzoeker Thomas Pevernagie ons hoe het komt dat er in de Vlaamse Rand zoveel goedbewaarde kasteeldomeinen zijn.

VIVA Parken en Kastelen: Rubenskasteel in Elewijt

In VIVA! gluren we binnen bij ‘Het Steen’, beter bekend als het Rubenskasteel in Elewijt (Zemst). Dit was inderdaad het 'buitenverblijf' van niemand minder dan het gezin van P.P. Rubens. Na ons bezoek aan het Rubenskasteel wippen we op onze fiets en doen we de Witloofroute.

VIVA! Parken en Kastelen: Klein-Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw

We trekken naar het kasteel Klein Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw. Dit aanvankelijk bescheiden klooster uit 1251 groeide geleidelijk uit tot een indrukwekkend complex met bijbehorende hoeve en watermolen op de Zuunbeek. Maar het werd meerdere malen geplunderd en beschadigd. Tot in 1941 de...