Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wie is RINGtv?

RINGtv is jouw venster op Halle-Vilvoorde (Vlaams-Brabant), dat is grofweg de zeer brede Vlaamse en groene Rand rond Brussel. RINGtv is de jongste van de 10 regionale televisie-omroepen in Vlaanderen en ging van start op 1 maart 1995.

 

PROGRAMMA-aanbod

 

Sinds de komst van digitale televisie en het internet is RINGtv natuurlijk ook ver buiten deze arrondissementsgrenzen te bekijken. Maar Halle-Vilvoorde blijft uiteraard de rode draad in onze dagelijkse nieuwsuitzendingen. Voorts serveert RINGtv wekelijks een stevige portie sport op vrijdag en op zondag. In VIVA!  staan lifestyle, toerisme, wonen en genieten centraal. En tijdens de zomermaanden bevorderen we het ‘vakantiegevoel in eigen regio‘ in Cocktail.

Voorts zijn er regelmatig reeksen of documentaires die inzoomen op de actualiteit of de geschiedenis van ons zendgebied.  Zo maken we in Geland in de Rand kennis met de nieuwkomers die in onze regio wonen. In Congo blikken we met enkele regiogenoten die een speciale band hebben met dit Afrikaanse land terug op het koloniale verleden. Dit doen we naar aanleiding van de heropening van het Afrikaans museum in Tervuren. In In Bange Tijden keren we terug naar de gruwel van de eerste wereldoorlog in Halle-Vilvoorde. En uiteraard was RINGtv ook op post in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen met debatten en vooruitblikken. En natuurlijk waren we op de verkiezingsdag zelf het eerste aanspreekpunt voor resultaten en reacties.

Met dit programma-aanbod wil RINGtv een bindteken zijn in een regio waarin de verscheidenheid zeer groot is.  RINGtv  ondersteunt ook  het Vlaams karakter van zijn zendgebied zonder afbreuk te doen aan de journalistieke en deontologische principes.

 

Over RINGtv

De zendvergunning en de leiding van de zender zijn in handen van de volledig onafhankelijke  VZW RTVB (Regionale Televisie Vlaams-Brabant). RINGtv is gehuisvest in Vilvoorde, in de gebouwen van Videohouse, het grootste facilitair bedrijf in België dat al van bij de start de technische partner van RINGtv is.

Ons adres: RINGtv Luchthavenlaan, 22 - Vilvoorde

02/255.95.95 

Contacteer ons

 

Onze reclameregie

Zoals alle regionale omroepen, op BRUZZ na, is RINGtv een commerciële zender. Het overgrote deel van onze inkomsten halen we dus uit reclame. RINGtv doet de reclamewerving niet zelf, maar heeft die taak uitbesteed aan RTR, dat een onderdeel is van Roularta Media Group. Meer hierover lees je op onze pagina 'adverteren'.  Onze accountmanagers kan je bereiken via  regie.rtr@roularta.be