Wie is Ring?

Ring is jouw venster op Halle-Vilvoorde (Vlaams-Brabant), dat is grofweg de zeer brede Vlaamse en groene Rand rond Brussel. Ring is de jongste van de 10 regionale televisie-omroepen in Vlaanderen en ging van start op 1 maart 1995. 

Programma-aanbod 

Als regionale zender focust Ring op al wat gebeurt in de regio Halle-Vilvoorde. Elke weekdag is er om 18u een nieuwsuitzending, op maandag is er na het nieuws Ring Sport en op woensdag focussen we in Over de Rand op initiatieven uit de Vlaamse Rand. In het weekend belicht VIVA! lifestyle, toerisme, wonen en gastronomie uit de regio. Regelmatig zijn er ook andere reeksen die inzoomen op de actualiteit, de geschiedenis of het toerisme van ons zendgebied. 

Met dit programma-aanbod wil Ring een bindteken zijn in een regio waarin de verscheidenheid zeer groot is. Ring ondersteunt ook het Vlaams karakter van zijn zendgebied zonder afbreuk te doen aan de journalistieke en deontologische principes. 

Over Ring 

De zendvergunning en de leiding van Ring zijn in handen van de volledig onafhankelijke VZW RTVB (Regionale Televisie Vlaams-Brabant). Ring is gehuisvest in Vilvoorde, in de gebouwen van EMG, het grootste facilitair bedrijf in België dat al van bij de start de technische partner van Ring is. 

Ons adres: Ring Luchthavenlaan, 22 - Vilvoorde 

02/255.95.95 

Contacteer ons 

Onze reclameregie 

Zoals alle regionale omroepen, op BRUZZ na, is Ring een commerciële zender. Het overgrote deel van onze inkomsten halen we dus uit reclame. Ring doet de reclamewerving niet zelf, maar besteedt die taak uit aan RTR, dat een onderdeel is van Roularta Media Group. Meer hierover lees je op onze pagina 'adverteren'. Onze accountmanagers bereik je via regie.rtr@roularta.be.