Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sport

Sport

Hordies pakt opnieuw goud in wegrit

Sport

Kleinzoon Paul Van Himst tekent profcontract bij Anderlecht

Sport

Regiogenoten vallen in de prijzen op Volleyproms

Uitzendingen RINGtv-Sport

Alles bekijken
 • SPORT 09/05/2022

  Bekijk hier het sportnieuws van maandag 9 mei.
 • SPORT 02/05/2022

  Bekijk hier de sport van maandag 2 mei.
 • SPORT 25/04/2022

  Bekijk hier het sportnieuws van maandag 25 april.
 • SPORT 11/04/2022

  Bekijk hier de sport van maandag 11 april.
 • SPORT 04/04/2022

  Bekijk hier de sport van maandag 4 april.
Sport

Motorcrossers Sacha en Lucas Coenen behoren tot de top in België

Tweelingbroers Sacha en Lucas Coenen wonen in Overijse, zijn 14 jaar én uitzonderlijke talenten in de motorcrossport. Ze nemen deel aan het Europees kampioenschap 250 cc en reizen daarom Europa rond.

Sport

Belgisch Kampioen breakdance geeft talent door in Wolvertemse dansschool

Mighty Jimm is sinds eind maart Belgisch Kampioen breakdance. Een echt talent dus, en dat talent probeert hij ook door te geven in dansschool OnTheBlock in Wolvertem.

Sport

Borght-Humbeek wint Beker van Brabant

Borght-Humbeek heeft de Beker van Brabant gewonnen. In de finale versloeg het Liedekerke met 4-1. Een mooi afscheidscadeau voor de ploeg, die volgend seizoen samensmelt met FC Beigem tot Fenixx BeigHum.

 
Sport

Dames Mazenzele-Opwijk vicekampioen in tweede nationale

De dames van Eendracht Mazenzele-Opwijk zijn vicekampioen geworden in tweede nationale. Een knap resultaat, want het is pas het eerste seizoen voor de ploeg in de nationale reeksen. Op de slotspeeldag versloeg Mazenzele-Opwijk de buren van Wolvertem-Merchtem met 3-0.

Sport

Maxime Hordies uit Overijse snelt naar tweede goud op Wereldbeker paracycling

Maxime Hordies heeft tijdens de Wereldbeker paracycling in Oostende zijn tweede gouden medaille behaald in de categorie MH1. Donderdag was de handbiker uit Overijse de snelste in de tijdrit, vandaag snelde hij naar goud in de wegrit.

Sport

Burgemeester van Zemst Geerinckx Europees curlingkampioene

Het Belgische curlingteam, met daarin burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx, won vanmiddag het Europees kampioenschap Curling voor vrouwen in Litouwen. Na verlengingen versloeg de ploeg Spanje met 6-9. 

NET GEMIST: Over de TOP

Alles bekijken
 • OVER de TOP: Volleybalclub Lennik en Zellik deel 3

  We vertellen het verhaal van het roemrijke verleden van volleybalclubs VC Zellik en VC Lennik op basis van schitterend archiefmateriaal. Twee dorpsclubs slaan de Belgische volleybalwereld met verstomming. Maar dat sportsprookje blijft helaas niet duren.
 • OVER de TOP: Volleybalclub Lennik en Zellik deel 2

  We vertellen het verhaal van het roemrijke verleden van volleybalclubs VC Zellik en VC Lennik. Twee dorpsclubs die de Belgische volleybalwereld met verstomming doen slaan.
 • OVER de TOP: Volleybalclub Lennik en Zellik

  In 'Over De Top' duiken we zondag de volleybalwereld in. We vertellen het verhaal van het roemrijke verleden van volleybalclubs VC Zellik en VC Lennik op basis van schitterend archiefmateriaal.
 • OVER de TOP: Lustige Balspelers Tollembeek

  In deze laatste aflevering staat kaatsen centraal. Die sport was in de jaren ’80 en ’90 bijzonder populair in onze regio. En dat onder impuls van de knalprestaties van de Lustige Balspelers uit Tollembeek. Zij werden zo maar even 10 keer landskampioen in de hoogste afdeling.
 • OVER de TOP: Liedekerke Lions

  We keren terug naar 1994. In dat jaar wordt de ijshockeyploeg Liedekerke Lions opgericht. In 2001, 2002 en 2003 spelen de Lions drie keer kampioen in de tweede klasse. Het waren onvergetelijke tijden.