onderwijs.jpg

Centraal aanspreekpunt deradicalisering voor scholen met vragen

din 20 jan 2015

Vanaf vandaag is er een centraal aanspreekpunt voor scholen die vragen hebben over de preventie van radicalisering in het onderwijs. Dat is één van de maatregelen die minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft genomen in het raam van de radicalisering van jongeren.

Heel wat leerkrachten en directies zitten met vragen over waarom jongeren radicaliseren en hoe dat kan voorkomen worden. Op die behoefte wil minister Crevits nu inspelen.

Via de elektronische nieuwsbrief Schooldirect krijgen de scholen een overzicht van alle instanties die extra ondersteuning en vorming bieden rond het thema radicalisering. Scholen die extra vragen hebben, kunnen terecht bij het aanspreekpunt ‘deradicalisering onderwijs’. Dat aanspreekpunt kan je contacteren via deradicalisering.onderwijs@vlaanderen.be

“Onderwijs heeft een belangrijke preventieve taak binnen het debat over radicalisering. Rond dit thema lopen al heel wat initiatieven. Samen met experts, de inspectie levensbeschouwelijke vakken en de onderwijsverstrekkers gaan we die initiatieven nog versterken”, aldus Crevits. Ook het onderwijstijdschrift Klasse organiseert later deze week een debat tussen experts en leerkrachten.