dilbeek_jeugdcentrum_fietspad.jpg

Fietsersbond Pajottenland hekelt slechte staat fietspaden

maa 8 aug 2016

De Fietsersbond hekelt de slechte staat van de fietspaden in het Pajottenland. De gemeente Dilbeek belooft intussen om 6 fietspaden dit en volgend jaar te renoveren.  

Ongeveer de helft van de fietspaden in Vlaanderen is oncomfortabel. Dat bleek onlangs uit een ondervraging van 2.500 fietsers uit zo’n 173 gemeenten.

De Fietsersbond van het Pajottenland omschrijft het gros van de fietspaden in de regio zelfs als 'prehistorisch'. Heel vaak werden de fietspaden met betonplaten aangelegd maar die zijn in de loop der jaren gaan verschuiven.

Zo klaagt de Fietsersbond onder meer de onveiligheid aan van het smalle fietspad op de Ninoofsesteenweg tussen Schepdaal en Ninove. Nog in Dilbeek zijn de fietspaden in zeer slechte staat in onder meer de Dansaertlaan (zie filmpje hieronder), de Doylijkstraat, de Ijsbergstraat, de Trochstraat en de Stationsstraat. Ook in Lennik (Vandersteenstraat, Schapenstraat, De Vogellaan, Negenbunder) en Gooik is er nog aardig wat werk aan de winkel.

 

Dilbeek maakt inhaalbeweging

De gemeente Dilbeek is zich bewust van de problematiek en gaat nu een inhaalbeweging uitvoeren. Dit jaar worden de Doylijkstraat, IJsbergstraat en Jan De Trochstraat onder handen genomen. Goed voor een investering van 2,3 miljoen euro. Dilbeek hoest zelf zo’n 750.000 euro op. De rest komt van de provincie en de Vlaamse Overheid. Ook Sint-Pieters-Leeuw financiert een deel van het fietspad in de Doylijkstraat omdat dit fietspad doorloopt tot in de Dilbeekse buurgemeente.

Volgend jaar staan de Dansaertlaan, Bodegemstraat en Ternatstraat op de planning. De Fietsersbond heeft al positief gereageerd.