Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeenten reageren positief op 10.000 parkeerplaatsen aan rand Brussel

Gemeenten reageren positief op 10.000 parkeerplaatsen aan rand Brussel

Het Brussels Gewest gaat de komende jaren 10.000 parkeerplaatsen creëren aan de rand van Brussel. De gemeenten in Halle-Vilvoorde juichen het initiatief toe.

Brussel wil nieuwe parkings bouwen, maar ook bestaande parkings uitbreiden. Het wil daarmee in de toekomst zoveel mogelijk wagens uit de stad houden.

De plannen voor een nieuw stadion aan de Heizel voorziet alvast duizenden plaatsen. (Bekijk ook de reportage: ‘Ondergrondse pendelparking van 4000 plaatsen aan de Heizel)   

Maar ook aan de Stallestraat op de grens met Drogenbos zijn ruim 700 plaatsen voorzien. Die werkzaamheden starten volgend jaar al. Net als de bouw van een nieuwe parkeertoren aan de COOVI in Anderlecht. Daar wordt de capaciteit opgetrokken van 200 naar 1200 wagens. Ook in Kraainem moeten er 1000 plaatsen bijkomen.

Heel wat gemeenten in Halle-Vilvoorde reageren positief op de plannen. Maar wel op voorwaarde dat de wegen naar die parkings vlotter bereikbaar worden en het extra verkeer ook aankunnen. “De extra parkings zijn een hele goede zaak”, zegt schepen van Mobiliteit in Sint-Pieters-Leeuw Jan Desmeth . “Wij hebben ook sinds vorig jaar elke vier maanden een overleg met de gemeente Anderlecht en de gewesten. Wij benadrukken vooral dat er ook aan de doorstroming moet gewerkt worden. Anders hebben de plannen weinig zin”, aldus Desmeth

Zo wil Sint-Pieters-Leeuw bijvoorbeeld dat de verbreding van de Bergensesteenweg ter hoogte van de IKEA-winkel tegen 2016 een feit is.  Dat jaar start immers ook de bouw van de nieuwe parkeertoren.