Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen verkoopt buurtweg op parking C aan Brussel

Grimbergen verkoopt buurtweg op parking C aan Brussel

Grimbergen gaat een buurtweg van de gemeente op parking C verkopen aan de stad Brussel. Daardoor wordt opnieuw een euvel omzeild dat de realisatie van het nationaal stadion in de weg kon staan. 

De buurtweg die eigendom is van de gemeente Grimbergen loopt dwars over parking C. Om te voorkomen dat die buurtweg de plannen voor de realisatie van een nationaal stadion zou dwarsbomen, wou bouwheer Ghelamco via de rechtbank de verjaring van deze buurtweg laten vaststellen. De buurtweg bestaat immers enkel nog op papier.

Maar intussen sloten Grimbergen en Brussel een overeenkomst. Grimbergen verkoopt de buurtweg voor zo’n 557.000 euro. In ruil zal Grimbergen zich niet verzetten wanneer de teloorgang van de buurtweg wordt vastgesteld door de rechtbank.

De kwestie staat vrijdag op de agenda van de gemeenteraad. Groen, dat deel uitmaakt van de meerderheid, en oppositiepartij Vernieuwing van Bart Laeremans betreuren het dat deze overeenkomst werd afgesloten zonder overleg. Volgens Laeremans gaat Grimbergen op de knieën voor Brussel en werd hier een belangrijk wapen uit handen gegeven waarmee de bouw van een stadion kon vertraagd of voorkomen worden.

Het gemeentebestuur benadrukt dat het wou voorkomen dat Grimbergen met lege handen zou achterblijven indien de rechter de teloorgang van de buurtweg zou bevestigen.