Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergse buurtweg op parking C erkend, opnieuw vertraging voor Eurostadion

Grimbergse buurtweg op parking C erkend, opnieuw vertraging voor Eurostadion

De buurtweg op de Heizel, waar Ghelamco het Eurostadion wil bouwen, bestaat nog steeds. Dat heeft de vrederechter beslist. Bouwheer Ghelamco had een procedure opgestart om de teloorgang te laten vaststellen maar daar is de vrederechter dus niet op ingegaan. De schrapping van de weg is echter een voorwaarde voor Ghelamco om een bouwvergunning te verkrijgen voor het nieuwe voetbalstadion.

De buurtweg die eigendom is van de gemeente Grimbergen loopt dwars over parking C. Om te voorkomen dat die buurtweg de plannen voor de realisatie van een nationaal stadion zou dwarsbomen, wou bouwheer Ghelamco via de rechtbank de verjaring van deze buurtweg laten vaststellen. De buurtweg bestaat volgens Ghelamco enkel nog op papier en zou al verdwenen zijn bij de Expo 58. Maar volgens de buurtcomités en oppositiepartij Vernieuwing in Grimbergen wordt de voetweg nog steeds gebruikt. Dus van een teloorgang is er volgens hen geen sprake.

De vrederechter volgt alvast die redenering en heeft beslist dat de buurtweg niet is verjaard door ongebruik. Wellicht zal de gemeente nu zelf een procedure moeten opstarten om de buurtweg te verleggen of te schrappen. Zo’n procedure is vrij omvangrijk en dus zal het hele bouwproject van het voetbalstadion wellicht andermaal vertraging oplopen.  Vraag is of het Eurostadion nog een haalbare kaart is want het moet klaar zijn voor het Europees Kampioenschap in 2020.