diversiteit_van_asse_met_straatnamen_en_kunstwerken_erkennen.jpg

Groen Asse wil straatnamen en kunstwerken voor meer diversiteit

woe 17 jan 2018

Groen Asse heeft een voorstel om van Asse een 'aangename diverse gemeente' te maken. Groen vindt dat er meer inspanningen moeten worden gedaan om alle bevolkingsgroepen en burgers van divers afkomst bij het beleid te betrekken. Dat zou symbolisch kunnen via straatnamen en publieke kunstwerken. Burgemeester Van Elsen belooft dat hij de gemeentelijke diensten zal vragen om met de voorstellen van Groen aan de slag te gaan. 

Volgens Groen kunnen er aspecten van diversiteit in bestaande festiviteiten in Asse worden opgenomen. Groen denkt daarbij aan de Hopduvelstoet, jaarmarkten en kermissen. Verder kunnen specifieke festiviteiten worden georganiseerd om het aangename diverse karakter van Asse in de verf te zetten, zegt Groen.

Groen wil ook dat er een actief gemeentelijk beleid tegen racisme en discriminatie gevoerd wordt op gebied van onderwijs, woning, arbeid..."En we stellen voor om de openheid van Asse voor de diversiteit van haar inwoners symbolisch via straatnamen en publieke kunstwerken te erkennen", zegt Edward Van Keer, gemeenteraadslid voor Groen.

Burgemeester Koen Van Elsen van Asse belooft alvast dat hij de gemeentediensten zal vragen om met de voorstellen van Groen aan de slag te gaan.