hugo_asselman.jpg

Hugo Asselman ruilt CD&V voor Open VLD-lijst Liedekerke

zat 2 jun 2018

In Liedekerke versterkt gemeenteraadslid Hugo Asselman als onafhankelijke kandidaat de Open VLD-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Opvallend, want Asselman zetelt al dertig jaar in de gemeenteraad en was twaalf jaar schepen voor CD&V. Asselman: “Ik voel al een tijdje dat Liedekerke nood heeft aan een nieuw elan.”

Hugo Asselman is met zijn jaren ervaring een vertrouwd gezicht in de Liedekerkse gemeenteraad. Ook is hij erg actief in het Liedekerkse verenigingsleven. Na dertig jaar engagement voor CD&V, wil hij nu al onafhankelijke kandidaat op de Open VLD-lijst een nieuwe wind door de gemeente laten waaien.

“We moeten op zoek gaan naar nieuwe manieren om de Liedekerkenaar meer te betrekken bij het beleid,” vindt Asselman, “uit gesprekken met mensen van Open VLD voelde ik dat zij daar dezelfde ideeën over hebben en open staan voor verruimingskandidaten. Daarom engageer ik me bij de komende verkiezingen als onafhankelijke op hun lijst.”

Asselman wil zich vooral inzetten voor mobiliteit, het ondersteunen van zelfstandigen en een strenge aanpak van overlast in publieke ruimten.

Nieuwe namen
Eerder was al bekend dat Joris Poppe de Open VLD-lijst zal trekken. Nu maakte de partij nog nieuwe namen voor de Liedekerkse lijst bekend. Zo zijn ook Stefaan Asselman, Aurore De Maeyer, Marielle Vermoesen en Christel Deneve kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen.