de_buyst11.jpg

Jasper De Buyst (Asse) behaalt tweede profzege tijdens Ronde van Wallonië

zon 23 jul 2017

Renner Jasper De Buyst (Lotto Soudal) uit Asse heeft zijn tweede profzege behaald. In de Ronde van Wallonië heeft hij de tweede etappe, die eindigde in Seraing, op zijn naam geschreven.

Na 193 km was tussen startplaats Chaudfontaine en aankomstplaats Seraing was De Buyst de snelste in een massaspurt. Hij liet de Deen Michael Mørkøv (Katusha) en de Fransman Justin Jules (WB Veranclassic) achter zich. 

Jasper De Buyst maakte vooral naam als pistier . Zo won hij onder meer de Zesdaagse van Gent. Maar sinds dit seizoen wil hij het nu ook maken op de weg. Na de Heistse Pijl bewijst De Buyst andermaal dat hij het peloton waard is. Hij reageerde na afloop dan ook zeer tevreden. ““Het was vandaag een zware rit door de vele hellingen, maar zeker ook door de snelle openingsfase. De etappe is uiteindelijk op een sprint uitgedraaid omdat de slotfase niet optimaal was voor vluchters. Op het stuk na de laatste klim stond er immers tegenwind. In de diepe finale probeerde nog een groepje van een vijftiental renners weg te rijden. Ik zag dat gebeuren en ben dan ook meegesprongen, maar deze aanval droeg niet ver. Uiteindelijk kwam alles weer samen voor de sprint waarin ik de snelste was!””, reageert De Buyst. “Het eerste doel van de ploeg in deze Ronde van Wallonië is met deze ritzege behaald. Overmorgen volgt er nog een kans voor mij, maar de focus ligt eerst nog op de rit van morgen die ook belangrijk is voor het team. Tosh Van der Sande staat voorlopig op de derde plaats en ook Jelle Vanendert staat nog goed in het algemene klassement. Ik zal hen dan ook zo goed mogelijk proberen helpen in de rit van morgen”, aldus de Assese renner.