mathilda3.jpg

Koninklijk bezoek in school De Kleine Wereld in Asse

don 17 nov 2016

De vrije lagere school ‘De Kleine Wereld’ in Asse kreeg vandaag koninklijk bezoek. Naar aanleiding van de voorleesweek kwam koningin Mathilde vandaag voorlezen aan de leerlingen van het derde leerjaar.

Koningin Mathilde las voor ‘Jij Tussen Vele Anderen', een boed dat gaat over de verschillen en overeenkomsten tussen mensen van verschillende rassen en religies. Niet toevallig dat net dit verhaaltje wordt voorgelezen in een school met de helft anderstalige leerlingen en ook vluchtelingenkinderen.

Dat Koningin Mathilde naar basisschool De Kleine Wereld in Asse komt is niet toevallig. “Onze school werd uitgekozen omdat we met onze werking en aanpak veel aandacht besteden aan ‘leesmoeilijkheden en leesbevorderende activiteiten’. Dat is ook het thema van dit jaar. Uiteraard zijn we hierover als team zeer fier over”, zegt directeur Dirk Van den Eynde. Naast een voorleesmoment had koningin Mathilde in de school ook een tafelgesprek hebben met deskundigen rond leesmoeilijkheden. Ook RINGtv was erbij, een uitgebreid verslag krijg je vanavond in het nieuws.