kunst_in_lege_huizen_1.jpg

Kunstenaars veroveren lege huizen in Opwijk

din 6 dec 2016

In Opwijk krijgen kunstenaars voortaan een forum in leegstaande koop- of huurwoningen. Met succes. Want de eerste voorstelling met dichter en rijmer Jean-Paul Van der Elst is intussen bijna volzet.

‘Kunst In Lege Huizen’ is een nieuw initiatief dat lokale kunstenaars een forum geeft. “We komen daarmee tegemoet aan de wens van lokale kunstenaars om hun werk publiek te maken en aan de nieuwsgierigheid van mensen om eens achter de gevel van huur- of koophuizen te kijken,” zegt initiatiefnemer Tom Bosman. “Uiteraard gebeurt dit steeds met de goedkeuring van de eigenaars, die zo hun woning op een originele manier in de kijker zetten.“

Op zondag 11 december vindt de eerste editie plaats met dichter en rijmer Jean-Paul Van der Elst die voorleest uit zijn nieuwe, eerste bundel met Oppèkse gedichten. Een voorstelling met lichtvoetige poëzie in het Opwijks dialect over lokale mensen, situaties of gewoon over de gemeente. Zijn gedichten zijn intussen reeds een succes op sociale media.  Omdat het aantal  plaatsen beperkt is, is een plaatsje reserveren noodzakelijk. Dat kan via tombosman@hotmail.com.

Huiskameroptredens zijn uiteraard niet nieuw, maar in dit concept zijn de huizen niet meer bewoond. De opbrengst gaat telkens naar een goed doel.  Lokale kunstenaars die zich geroepen voelen maar ook eigenaars van huizen die te huur of te koop staan, kunnen zich nog steeds aanmelden voor ‘Kunst in Lege Huizen’.