Lotusfabriek in Meise wordt niet heropgebouwd. Gevolg: 71 ontslagen

din 1 sep 2015

De Lotusfabriek in Meise, die op 3 juni in as werd gelegd, wordt niet heropgebouwd. Dat heeft de directie laten weten. Door deze beslissing verliezen 66 arbeiders en 5 bedienden hun baan. 

Op 3 juni werd de productievestiging van Lotus helemaal in as gelegd. Een deel van de productie werd overgebracht naar de wafelfabriek in Courcelles nabij Charleroi, een ander deel werd uitbesteed. Daardoor slaagde Lotus erin om de bevoorrading op peil te houden. (Bekijk ook de reportage: 'Brand bij Lotus Bakeries in Meise')

Intussen werd onderzocht of de fabriek in Meise kon heropgebouwd  worden of de productielijnen in Courcellen konden uitgebreid worden. Na alle voor- en nadelen op het vlak van de productiekost, organisatie en tewerkstelling in kaart te hebben gebracht, werd beslist om de fabriek in Meise niet meer herop te bouwen. Door de installaties in Courcelles uit te breiden wil de directie ook een efficiëntere aanpak bewerkstelligen.

Door deze beslissing verliezen in Meise 66 arbeiders en 5 bedienden hun baan. De directie staat naar eigen zeggen open voor sociale begeleidingsmaatregelen. Zo zou een deel van het personeel aan de slag kunnen bij de andere vestigingen van Lotus Bakeries. Zo zijn er momenteel 36 vacatures in Lembeke en 7 in Oostakker. Van zodra de capaciteit in Courcelles wordt uitgebreid zullen er ook daar 38 vacatures vrijkomen. Voor wie de overstap naar Courcelles zou maken, is het management bereid  om overgangsmaatregelen uit te werken.