Maatregelen tegen overlast op domein in Hofstade

don 15 maa 2018

Er komen maatregelen om de strandzone in het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade bij Zemst beter te beschermen tegen overlast. Dat zegt minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). 

Vorige maand liet de verantwoordelijke van het domein de strandzone afsluiten voor bezoekers, omdat er vandalenstreken werden uitgehaald en loslopende honden overlast zouden veroorzaken. Het strand zou pas vanaf april, bij de start van het zomerseizoen, opnieuw openen. Dat leidde tot een storm van protest op sociale media, waarop Sport Vlaanderen z'n beslissing terugdraaide. De organisatie onderzoekt nu alternatieven om de overlast tegen te gaan.

Minister Philippe Muyters (N-VA), vanmiddag in de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media: “Er wordt gedacht aan het versneld voorzien van een officiële losloopzone voor honden. Als we zo’n zone voorzien, dan gaan ze misschien minder zomaar op het strand losgelaten worden. Er wordt ook gedacht aan het plaatsen van camera's en de mogelijkheid te onderzoeken om GAS-boetes uit te schrijven.”