school_machelen.jpg

Machelen en GISO slaan handen in elkaar voor nieuw schoolgebouw

vrij 1 sep 2017

In Machelen hebben het GISO en het schepencollege het officiële startschot gegeven van de werken voor een nieuw schoolgebouw. Dat komt aan de Watermolenstraat in Diegem, op de plaats waar zich vroeger een oude drukkerij bevond.

Het GISO is een kleine nijverheidsschool, gelegen net buiten het dorpscentrum van Machelen. Naast een brede eerstegraad, biedt het GISO 3 studierichtingen aan: koetswerkhersteller, lasser-monteerder en elektricien. De huidige gebouwen van het GISO zijn verouderd, ze dateren al van 1930. Daarom koos de school, in samenspraak met het gemeentebestuur, voor een nieuwbouw.

Die nieuwbouw, waarvan vandaag de eerste steen werd gelegd, komt aan de Watermolenstraat in Diegem. Op die plek bevonden zich vroeger een oude drukkerij (Seri-Litho) en een grasveld dat eigendom was van de gemeente. "Een nieuwbouw op deze site bleek de beste optie", zegt schepen van Onderwijs, Hilde Anciaux. "Samen met GBS De Fonkel en de Parochiale Basisschool kan met de verhuis van het GISO naar Diegem nu een heuse scholencampus gevormd worden."

Het wordt geen school met hoge hekken, maar een open school. "Een verzoening tussen functionele ruimtes voor onze technische opleidingen en een schoolgebouw dat als een inspirerede leeromgeving is ingericht", aldus Willy De Bouw, directeur GISO. Het bouwproject, dat wordt gerealieerd in samenwerking met Scholen van Morgen, zou begin 2019 klaar moeten zijn.