brand_lotus3.jpg

Meise dringt aan op snelle realisatie Westrode na verdwijnen Lotusfabriek

woe 2 sep 2015

De gemeente Meise dringt aan op een snelle realisatie van het industrieterrein Westrode langs de A12. Dat zou goed zijn voor de werkgelegenheid in de regio nu duidelijk is geworden dat de Lotusfabriek in Meise niet meer heropgebouwd wordt. 

Gisteren maakte de directie van de koekjesfabroek Lotus bekend dat de vestiging in Meise, die begin juni afbrandde, niet meer heropgebouwd zal worden. Daardoor verliezen zo’n 70 mensen hun baan. (Bekijk ook de reportage: ‘Werknemers Lotus Meise reageren verslagen op sluiting’)

Federaal parlementslid en eerste schepen in Meise Sonja Becq hoopt dat de site snel beschikbaar kan gesteld worden voor lokale KMO’s. Volgens burgemeester Emmerechts  hebben verschillende bedrijven ook al interesse getoond om er nieuwe economische activiteit te starten. Dat zou goed zijn voor de werkgelegenheid maar dat is natuurlijk geen oplossing voor de werknemers die momenteel op straat staan.

Ook dringt de burgemeester aan op een snelle realisatie van het industrieterrein Westrode langs de A12 in Wolvertem. Die plannen kennen al een lange voorgeschiedenis en voorzien een grote logistieke zone voor transport- en distributiebedrijven. Maar het project werd al verschillende malen teruggefloten door de Raad van State. “Nochtans zou het industrieterrein de werkgelegenheid een boost kunnen geven en extra inkomsten kunnen opleveren voor Meise”, oordeelt het gemeentebestuur.