lotus2.jpg

Werknemers Lotus Meise reageren verslagen op sluiting

din 1 sep 2015

De 71 werknemers van Lotus in Meise reageren verslagen op de beslissing van de directie. Zij hoopten dat hun fabriek heropgebouwd zou worden. Vooral omdat de vestiging in Meise één van meest productieve vestigingen was van de koekjesfabrikant. 

Een dag na de zware brand zochten de werknemers van Lotus in Meise steun bij elkaar. Het typeert volgens hen de hechte en familiale sfeer die er in de fabriek heerste. Daar komt nu een einde aan. “Op sommige collega’s heb ik destijds gevloekt. Nu zou ik niets liever willen om met hen opnieuw te beginnen”, zegt Shana De Doncker. Zij werkte 7 jaar voor Lotus in Meise. Nancy Vandenbossche werkte 23 jaar in Meise. Ook zij is enorm teleurgesteld. “Onze fabriek in Meise rendeerde zeer goed. Dat ontkent de directie trouwens niet. Alleen hebben wij de fabriek in Courcelles jaren rechtgehouden want die hebben jarenlang verlies gemaakt. En dat maakt ons toch een beetje kwaad”, aldus Nancy Vandenbossche.

Door de sluiting verliezen 71 werknemers hun baan. Al kunnen ze wel nog aan de slag in de andere vestigingen van Lotus Bakeries in Lembeke, Oostakker of Courcelles. “Sommigen werken nu al in Courcelles. Maar niet iedereen kan zich zomaar verplaatsen naar een andere vestiging. Voor hen zal er een oplossing moeten uitgewerkt worden”, zegt Luc Debast van de christelijke vakbond. (Lees ook: 'Lotusfabriek Meise wordt niet heropgebouwd')

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"34741","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]