wolvertem_gemeentehuis.jpg

Meise verkoopt gemeentelijke gebouwen

maa 1 dec 2014

Meise moet het de volgende 5 jaar met 7 miljoen euro minder doen. De belastingen worden verhoogd.  Er worden ook meer gemeentelijke gebouwen verkocht dan aanvankelijk was voorzien.

Dat Meise het oud gemeentehuis in Wolvertem zou verkopen, stond al langer vast. Maar met die verkoop raakt de gemeente niet uit de rode cijfers. De fiscus schat de inkomsten uit belastingen in Meise veel minder in dan de gemeente zelf had voorzien.  In totaal moet zo 7 miljoen euro worden gevonden in de komende 5 jaar.  En dus worden ook 8 bouwgronden aan het OCMW in Wolvertem en een huis van de gemeente in Sint-Brixius-Rode verkocht.

 “Voorts zullen de Sancta Mariagronden verkocht worden aan Vlabinvest. Ook het rijkswachtgebouw in de Hoogstraat en de pastorij van Meise zullen op termijn in de etalage geplaatst worden”, vervolledigt schepen Willy Kermemans.

Daarnaast worden de opcentiemen op de onroerende voorheffing in Meise verhoogd van 1.000 naar 1.200. Meise zal ook leningen herschikken, diensten uitbesteden en fors besparen op werkingskosten. Al die maatregelen moeten het meerjarenplan tegen 2015 opnieuw in evenwicht krijgen. 

Voorlopig vallen er geen ontslagen bij het gemeentepersoneel maar er zal wel een personeelsbehoeftestudie worden uitgevoerd.