cross3.jpg

Motorcross Kester herrijst

vrij 23 okt 2015

AMC De Toekomst Dworp, de organisatie van de befaamde motorcross van Kester, heeft een nieuwe locatie gevonden. De cross van Kester leek tot voor kort nog dood en begraven, maar niets is volgens de organisatoren minder waar.

“Nadat drie eerdere mondelinge afspraken over een mogelijke locatie voor een motorcross door de eigenaars werden opgezegd, hebben we toch een nieuwe omloop gevonden”, zegt voorzitter van AMD Dworp Ivan Vogeleer, “deze keer heeft de eigenaar wel woord gehouden en werd een overeenkomst voor één jaar ondertekend. De overeenkomst kan verlengd worden als de zaak na een jaar positief geëvalueerd wordt door beide partijen.”

Nieuwe locatie vlakbij oude

“De nieuwe locatie is een weide van ongeveer 7 ha, eigendom van landbouwer Filip Everaet, en is gelegen op 300 meter van de vroegere omloop en maakt nog deel uit van de ‘Kesterheide’. De weide heeft een belangrijk niveauverschil en is uiterst geschikt om een mooie omloop uit te stippelen. De omloop krijgt de naam ‘Kesterheide – Site Everaet“, laat Vogeleer weten.

Niet meer in juni

“De eigenaar van de weide moet ze kunnen gebruiken voor de koeien in juni, dus zal de cross wel naar een andere datum verschuiven op de kalender. De cross en de organisatie hebben door de nieuwe locatie een nieuwe impuls gekregen. We nemen een nieuwe start. AMC De Toekomst Dworp en de motorcross zijn niet dood, maar springlevend”, klinkt het nog.