fb-624x351.jpg

Nieuw in de regio: de Facebook-ambtenaar

din 25 okt 2016

Het is nieuw voor onze regio. Een gemeente die een voltijdse ‘social media manager’ is dienst neemt. Asse gaat ervoor. Beter communiceren met de inwoners is het doel. 

Hans De Donder is 26 en komt uit Dendermonde. Op zijn visitekaartje staat ‘social media manager’ Asse. Hij zal zich voltijds bezighouden met Facebook en Instagram. Voorlopig nog niet met Twitter en WhatsApp.

Gemeentebesturen zitten vaak krap bij kas. Dan is Facebook een goedkope en efficiënte manier om met de inwoners te communiceren. Als Asse communiceert, gebeurt dat via de website van de gemeente en een persbericht. Toch dringt de informatie onvoldoende door. Volgens De Donder is de drempel bij Facebook lager zodat informatie makkelijker de juiste mensen bereikt.

Het is niet de bedoeling om de Facebookpagina enkel te stofferen met droge inhoud. Het moet een mix worden van luchtige content met foto’s en filmpjes en nuttige info over bijvoorbeeld wegenwerken.

De nieuwe Facebook-pagina van Asse draait sinds juli intern offline. Op die manier konden alle gemeentelijke diensten en het schepencollege vertrouwd geraken met de nieuwe manier van communiceren (bron: Het Nieuwsblad)