inbraak1.png

Nieuwe inbraakmethode in Meise: deurbel afplakken

maa 22 jan 2018

De politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise) waarschuwt voor een nieuw fenomeen. Aan een aantal huizen in Meise werd er plakband onder of boven de bel geplakt. Het doet denken aan een inbraakmethode die begin dit jaar in Nederland opdook.

Vorige vrijdag kreeg de politie van de zone Kapelle-op-den-Bos - Londerzeel - Meise melding van verdachte situaties aan enkele woningen in de Mechelbaan en de Rodeweg in Meise. De deurbellen zouden er afgeplakt zijn geweest met zwarte tape, maar dat bleek niet helemaal te kloppen.  "Er werd vastgesteld dat er uiteindelijk niet op de bel, want dat blijkt uit het interventieverslag, maar onder of boven de bel een zwarte tape werd geplakt", zegt Alain Meerts van de politiezone KLM. Waren het  kwajongensstreken of zijn hier mensen met minder goede bedoelingen aan het werk geweest die mekaar op deze manier bepaalde tekens doorgeven? De politie van KLM heeft er het raden naar. "Heeft dat al dan niet te maken met een dievenbende die op zoektocht is? Wij kunnen die link moeilijk leggen maar het is alleszins een verdachte situatie die we met de nodige ernst verder zullen opvolgen en de patrouilles worden gesensibiliseerd om daar een oogje in het zeil te houden." Begin dit jaar dook in Nederland namelijk een methode op waarbij er plakband op de bel werd geplakt. De bel rinkelt daardoor. Blijft de plakband hangen en komt er niemand opendoen, dan weten de inbrekers dat ze hun slag kunnen slaan.
 
De tape werd tot nog toe enkel aangetroffen in de Mechelbaan en de Rodeweg, niet in andere straten of omliggende gemeenten. De politie zal dus extra patrouilleren, maar ze verwacht ook hulp van de bevolking. "We vragen ook aan de mensen om ons zoveel mogelijk te verwittigen wanneer er iets verdachts is, eender welke verdachte situatie, bel de 101, we komen kijken en dan bekijken we de situatie verder, en we houden zeker een oogje in het zeil." Sinds de melding zijn er nog geen inbraken gepleegd in de twee straten in Meise.