assistentiewoningen_halle.jpg

OCMW Halle bouwt nieuw complex met assistentiewoningen

woe 24 aug 2016

Het OCMW van Halle zal vanaf volgend jaar een nieuw complex met assistentiewoningen laten optrekken langs de Jean Jacminstraat. Het OCMW speelt daarmee in op een nood die de komende jaren alleen maar zal stijgen.

Woonzorgzone creëren

Het nieuwe gebouw komt achter de bestaande assistentiewoningen Centrum Van Koekenbeek en zal via een overdekte loopgang in verbinding staan met de andere gebouwen op de site. Zo kunnen alle bewoners gemakkelijk gebruik maken van elkaars faciliteiten. De site wordt met andere woorden een echte woonzorgzone. De start van de bouwwerken is voorzien voor volgend jaar zodat in 2018-2019 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

Stijgende nood aan voorzieningen voor ouderenzorg

Het bestuur heeft de beslissing om nieuwe assistentiewoningen te bouwen genomen na grondige voorafgaande studies. Daaruit bleek dat de nood aan voorzieningen voor ouderenzorg in Halle de komende jaren fors zal stijgen. Wachtlijsten voor personen met behoefte aan lichte zorg zijn nu al eindeloos lang, waardoor de nood voor bijkomende assistentiewoningen almaar groter wordt. 

Foto: plan architectenbureau “Licence to Build” uit Lennik