debuurtpolitievtm.png

Opnames ‘De Buurtpolitie’ in Dilbeek mogelijk opgeschort

maa 19 jan 2015

Het gemeentebestuur van Dilbeek gaat overleg plegen met de makers van het VTM- programma ‘De Buurtpolitie’. De buitenopnames zouden de voorbije week verwarring veroorzaakt hebben bij enkele voorbijgangers.

‘De Buurtpolitie’ is een ‘scripted reality’-reeks waarbij het reilen en zeilen gevolgd wordt van een lokale politiezone. Het gros van de buitenopnames wordt in Dilbeek afgewerkt. Maar door de terreurdreiging veroorzaakten de opnames van een vluchtmisdrijf in de Brusselstraat vorige week verwarring bij enkele voorbijgangers.  

Burgemeester Willy Segers van Dilbeek begrijpt de kritiek en gaat daarom overleg plegen met het productiehuis Kanakna en overweegt om enkele buitenopnames uit te stellen. 

Kanakna benadrukt dat het productiehuis altijd voorzichtig is bij buitenopnames en in overleg gebeuren met de politie van Dilbeek. Het productiehuis heeft echter nog geen vraag gekregen van het gemeentebestuur om de opnames uit te stellen maar staat open voor bijkomende maatregelen, aldus Tom Bouckaert van Kanakna in een reactie op de redactie.be. (foto VTM)