waterzuivering_montagnestraat_heikruis.png

Pepingen bouwt waterzuiveringsinstallatie in Heikruis

din 6 feb 2018

Pepingen heeft het licht op groen gezet voor een waterzuiveringsinstallatie in de Montagnestraat in Heikruis. Over een tweede installatie in Bellingen is nog geen akkoord.

De bouw van de zuiveringsinstallatie komt geen dag te vroeg in Pepingen. Uit een studie van de Vlaamse Milieumaatschappij blijkt dat de gemeente het slechtst scoort op het vlak van waterzuivering van alle Vlaamse gemeenten. Volgens het rapport heeft Pepingen vandaag een zuiveringsgraad van 0%, al nuanceert de gemeente dat. Al erkent het wel dat het het een inhaalbeweging moet maken.

Daarom wordt dit jaar nog een waterzuiveringsinstallatie gebouwd in de Montagnestraat in Heikruis. De gemeente plant nog een installatie, maar over de plek waar die moeten komen wordt al jaren gediscussieerd. Het voorstel van een installatie in deelgemeente Bellingen schoot het gemeentebestuur af. Die zou recht tegenover een school komen, waar de verkeerssituatie nu al problematisch is. De komst van een waterzuiveringsinstallatie zou de situatie volgens Pepingeb alleen maar verergeren.

Het gemeentebestuur stelt daarom de site achter het Hof ter Kammen als alternatief voor. Die mogelijkheid wordt binnenkort met Aquafin besproken.