vlcsnap-2016-05-26-14h29m22s32.png

Politie zoekt getuigen verdacht overlijden Olga De Coster

don 26 mei 2016

Politie en parket doen een oproep tot getuigen in de zaak van de 28-jarige Olga De Coster. Haar lichaam werd gevonden op 4 maart in het kanaal in de buurt van Vilvoorde. De speurders tasten in het duister over wat er precies met haar gebeurd is.

Olga De Coster was al drie weken vermist toen haar lichaam op 4 maart werd gevonden in het kanaal, een kilometer stroomafwaarts van brasserie Canal in Vilvoorde. De speurders sluiten kwaad opzet niet uit en zijn daarom op zoek naar getuigen die iets opgemerkt hebben de nacht van 11 op 12 februari, toen Olga verdween. De jonge vrouw werkte in brasserie Canal en sloot die nacht rond 0u20 twintig de zaak af samen met een collega. Ze zou meteen daarna nog een hapje gaan eten in de brasserie van een vriend in Grimbergen. Maar daar kwam ze nooit aan. "Misschien heeft iemand haar staan opwachten met kwade bedoelingen of is ze overvallen geweest. Wij geloven niet in de thesis van zelfmoord. Ze had het wel moeilijk de laatste twee weken omdat het gedaan was met de relatie met haar vriend. Maar ze had nog hoop en toekomstplannen. Ze heeft ook geen afscheidsbrief achtergelaten", verduidelijkt Christel Michiels van de federale politie Halle-Vilvoorde.

De speurders zijn ook nog op zoek naar de handtas van Olga De Coster. Die is vrij groot, zilverkleurig en van het merk Guess. In de tas zaten onder meer het wisselgeld van de brasserie, haar autosleutels, portefeuille en pepperspray. Maar er kunnen ook getuigen geweest zijn van wat er die nacht gebeurd is. Op bewakingsbeelden vanop de brug zijn vaag twee mogelijke getuigen te zien. Ze liepen op de kade de nacht dat Olga verdween. De ene om 4u09., de andere om 6u50. Ook de schipper die 0u19 onder de brug passeerde, willen de speurders graag spreken.

Tot slot willen de speurders ook graag weten wie onlangs op de plek waar Olga verdween een aantal tags heeft gezet met de tekst 'RIP OLGA', ondertekend met 'SPAM' en een hart.

Heeft u meer informatie of heeft u iets gezien, of de handtas gevonden, neem dan contact op met de politie. Via 0800/ 30 300 of via opsporingen@police.belgium.be.

Bekijk hieronder de uitgebreide reportage uit het programma Faroek.