uplace_2.jpg

Reacties op beslissing over Uplace

maa 16 feb 2015
De Vlaamse regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor Uplace, op voorwaarde dat het aantal winkels en kantoren rondom het megawinkelcomplex fors verminderd wordt. Bij Uplace zelf zijn ze tevreden met de beslissing van Vlaamse overheid.
 
 

 
Maar niet iedereen reageert even tevreden op de nieuwe wending uin het Uplace-dossier. Nancy Van Espen van zelfstandigenorganisatie Unizo Vlaams-Brabant is zwaar ontgoocheld in de Vlaamse regering. Volgens haar ondermijnt de Vlaamse overheid met Uplace haar eigen kernversterkend beleid. 'Dit maakt de kleinhandel kapot', meent ze.
 
De Sp.a is lokaal duidelijk verdeeld over het vastgoedproject. Burgemeester Bonte vreest, net als Sp.a-nationaal, voor een economische kaalslag in de Vilvoordse en Leuvense binnenstad en overweegt juridische stappen. In buurgemeente Machelen is de Sp.a dan weer blij dat de vervuilde gronden eindelijk kunnen gesaneerd worden en er zoveel aandacht is voor mobiliteit.
 
'Ik denk dat noch 'Neo', noch 'Just under the sky' of parking C al deze middelen kan voorleggen wat Uplace wel doet,' zegt waarnemend burgemeester Dirk De Wulf.  'Uplace zal ook mee financieren. Dus ik denk dat we op een goed spoor zitten en het is inderdaad spijtig dat we daar in de clinch liggen met Sp.a-nationaal.'