warre2.jpg

RINGtv-presentator Kris Vander Gracht loopt 20km door Brussel voor Warre

din 10 mei 2016

Kris Vander Gracht uit Beersel, presentator bij RINGtv, loopt op 29 mei de 20km door Brussel voor Warre uit Galmaarden. Op die manier hoopt hij geld in te zamelen voor de 11-jarige jongen bij een wie een zware hersentumor werd ontdekt.  

Warre was 7 toen de agressieve tumor werd ontdekt (medulloblastoom graad 4). De jongen werd onmiddellijk geopereerd maar moest lang revalideren. Daarna volgden nog bestraling en chemotherapie. Drie en een half jaar later is de kanker voorlopig onder controle. Maar de zogenoemde ‘restschade’ na de operatie is groot. “Zo is het braakcentrum in de hersenen geraakt. Daardoor braakt Warre haast dagelijks. Daarnaast groeit hij niet meer, zijn rechterhand functioneert niet meer optimaal, zijn evenwicht is vaak zoek, hij is snel moe en hij kan niet naar school. Dagelijks neemt Warre zo’n 20 pillen. Hij heeft zichzelf leren injecties toedienen, ook dat moet iedere dag”, vertelt ons Kris Vander Gracht.

De journalist leerde Ware kennen in 2014 toen hij over de jongen voor RINGtv een reportage maakte (zie foto boven). Make-a-Wish had Warre verrast met een tractorrit en ook Kris was onder de indruk van de jongen. “Tijdens het interview leerde ik hem kennen als een positieve, grappige, innemende jongen. Iemand die je inpakt door gewoon zichzelf te zijn. Terwijl Warre met de boer en z’n tractor nog eens het veld op mocht, vertelden Vicky en Dirk, zijn ouders, hoeveel Warre had geleden en hoe moedig hij bleef. Warre lijdt nog, Warre is nog altijd even moedig. Hij vecht nog altijd”, aldus Kris Vander Gracht.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"46275","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"258","width":"610"}}]]

 

Door deel te nemen wil Kris Vander Gracht geld inzamelen voor de jongen. De medicatie kost immers handen vol geld en niet alles wordt terugbetaald. Ook heeft Warre een rolstoel nodig en een aangepaste stoel voor in de wagen. Om het gezin te helpen laat onze collega zich sponsoren per gelopen kilometer of een vrij bedrag. "Intussen hebben we al meer dan 3.000 euro verzameld. Maar als je wil, mag je me nog altijd sponsoren. Met elke euro ben ik tevreden, voor elke euro ontzettend dankbaar", aldus Kris op zijn Facebookpagina.

Bijdragen zijn welkom op het rekeningnummer BE54 3770 7462 8197. Meer uitleg geeft Kris zelf in onderstaand Facebookfilmpje.