dsc_0061.jpg

Sint-Pieters-Leeuw viert 35 jaar cultuurraad

zat 5 mei 2018

In Sint-Pieters-Leeuw is 35 jaar cultuurraad gevierd. Die cultuurraad heeft als doel het gemeentebestuur te adviseren bij het cultuurbeleid.

In zijn feestrede gaf voorzitter Hubert Avaux een overzicht van het grote aantal culturele initiatieven dat de cultuurraad sinds haar oprichting in 1983 kon realiseren. Het gaat onder andere om cultuurfestivals, cultuurbeurzen...Daarnaast waren er het scrabbletornooi en de cultuurraad riep ook een tweejaarlijkse cultuurprijs in het leven om verdienstelijke verenigingen en mensen te huldigen voor het geleverde culturele werk.

Ook op vlak van leefmilieu liet de cultuurraad zich niet onbetuigd met onder andere de aanleg van het fruitarboretum met hoogstammen in Coloma en het planten van paasbloemen. "De cultuurraad doet ook aan behoud van traditie en erfgoed. Zo werden er recent 3 kapelletjes gerestaureerd. Ook sociale projecten ontsnappen niet aan de aandacht van de cultuurraad".

Volgens schepen van cultuur Jan Desmeth in zijn toespraak is de sterkte van de cultuurraad dat ze zich steeds en van bij de start boven de politieke gevoeligheden plaatste, respect toonde voor elke filosofische overtuiging en er verder ook geen invalshoek van maakte. "De Cultuurraad bleef altijd constructief maar autonoom", aldus Jan Desmeth.