2016-07-26_zomerschool_taalkamp_1a.jpg

Spelen en Nederlands leren in Liedekerke

don 28 jul 2016

Onder de nieuwe noemer Taalkamp ‘Spelen & Nederlands leren’ is  maandag de negende editie van de zomerschool gestart. Het initiatief is bedoeld voor kinderen die in Liedekerke naar school gaan, maar die thuis weinig Nederlands spreken.

Dankzij de spelletjes, oefeningen, liedjes en verhalen blijven zij tijdens de zomervakantie toch bezig met  hun leerstof en talenkennis. Zo is de kans groter dat ze bij het begin van het nieuwe schooljaar sneller de draad oppikken. De kinderen worden ingedeeld volgens hun klasniveau, rekening houdend met hun kennis van het Nederlands. Elke groep wordt opgevolgd door deskundige begeleiders met pedagogische ervaring.

Het intergemeentelijke samenwerkingsverband rond integratie tussen de gemeenten Affligem, Liedekerke en Denderleeuw (kortweg: ADiL) biedt een platform om ervaringen uit te wisselen omtrent de organisatie van een dergelijk taalbad. De gemeenten organiseren alle drie een geïntegreerde vorm van taalstimulering tijdens de zomerperiode. De projectmedewerker van ADiL brengt een observatiebezoek aan elk van deze lokale projecten en praat met de begeleiders en organisatoren. Zo kunnen succesfactoren en verbeterpunten zichtbaar worden gemaakt en kunnen zij elkaar inspireren waar nodig of gewenst. (foto's: Jacky Delcour)