vlcsnap-2016-10-25-14h38m01s0.png

Sporthal Zaventem krijgt nieuw dak

din 25 okt 2016

De sportclubs van Zaventem krijgen goed nieuws. Hun sporthal krijgt in mei een nieuw dak. Eindelijk, want de clubs trekken al twee jaar aan de alarmbel.

Bij hevige regen staan er plassen in de sporthal van Zaventem want het dak lekt. Dat is al twee jaar het geval. Het dak moest in de zomer van 2015 hersteld worden, maar dat plan ging niet door. Nu is de knoop doorgehakt: in mei 2017 starten de werken.

Niet enkel de dakkoepel zal vernieuwd worden, ook alle platte daken rondom de sporthal worden aangepakt. Het gaat om de daken van de cafetaria, de bowlingbanen en het judolokaal. Ook worden alle schouwen opnieuw opgebouwd. De gemeente hoopt dat de ingrepen het leven van de sporthal verlengen tot 2027. Dan wordt de sporthal 55 jaar en is er wellicht een nieuwe nodig.

In 2013 werd al overwogen om het dak te herstellen. De kostprijs van de werken werd toen op 80.000 euro geschat, nu zal het tien keer zoveel zijn.

De werken starten half mei. Dan zit het seizoen van de meeste clubs erop. Tijdens de werken zal de sporthal twee maanden gesloten zijn. De fitnesszaal en de judozaal blijven wel open. Voor de sportclubs die in de zomermaanden gebruikmaken van de sporthal worden uitwijkmogelijkheden gezocht in de sporthal van de gemeenteschool De Hoek en de sporthal van Sint-Stevens-Woluwe.

Tot mei blijft het wel hopen dat het niet te fel regent. Want de kans dat een scheidsrechter een match zal afgelasten omwille van plassen in de zaal, is reëel. (Bron: Het Laatste Nieuws)