steenweg_op_halle_beersel2.jpg

Steenweg op Halle blijft afgesloten voor veiligheid

maa 9 maa 2015

In Beersel blijft de steenweg op Halle (N231) voorlopig afgesloten. Er loopt nog een onderzoek en zolang dat niet is afgerond kan Wegen en Verkeer de veiligheid niet verzekeren.

Begin vorige maand werd de Steenweg op Halle ter hoogte van garage Lebeau afgesloten. (Lees ook: 'Steenweg op Halle vanaf maandag dicht')  Het gemeentebestuur van Beersel had in een brief erop aangedrongen om de weg opnieuw open te stellen mits enkele extra veiligheidsmaatregelen. Maar Wegen en Verkeer kan daar voorlopig niet op ingaan omdat de toestand onder de gewestweg onbekend is.

Wanneer de herstelling zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Eerst moet het onderzoek afgerond worden van een onafhankelijk expert. Op basis van zijn bevindingen zullen de nodige herstellingen uitgevoerd worden.

“Uit dat onderzoek is intussen wel al gebleken dat de koker die de verzakking heeft veroorzaakt wel degelijk als riolering fungeerde”,  zegt Anton Decoster van Wegen en Verkeer.  “Op de foto (onderaan) is ook duidelijk te zien hoe onder het voetpad de grond rond de rioolbuis is weggespoeld. Als dit ook gebeurd is onder de rijweg, is het risico op wegverzakkingen ook daar zeer groot”, besluit Decoster.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"26986","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"342","width":"610"}}]]