Tervuren is focusgemeente tijdens Gordelfestival 2018

woe 22 nov 2017

Tervuren wordt in 2018 de focusgemeente van het Gordelfestival. Dat laat Ben Weyts, minister van de Vlaamse Rand, weten. Er wordt bovendien een externe partner gezocht om de sportieve activiteiten en de evenementen tijdens het Gordelfestival te organiseren. Volgens minister Weyts wordt 2018 een topeditie.

Tervuren zal op 2 september de focusgemeente zijn van de zesde editie van het Gordelfestival. "Tervuren is het ideale uithangbord voor het Gordelfestival en voor de Vlaamse Rand", aldus minister Weyts.  "Het is een groene en gezellige gemeente, met een rijk aanbod voor fietsers en wandelaars en heel wat toeristische troeven, zoals het Afrikamuseum en het Zoniënwoud".

Vanaf volgend jaar gaat vzw 'de Rand', die het Gordelfestival coördineert, op zoek naar een externe partner om de fakkel over te nemen op organisatorisch gebied. Er werd in die zin al een openbare aanbesteding gedaan. Die externe partner zal creatief verder bouwen op het bestaande concept en de organisatie van de sportieve onderdelen en de randanimatie op zich nemen. Zo zal de de nieuwe partner fiets- en wandelroutes uitwerken, instaan voor de bewegwijzering en de veiligheid, de verschillende evenementenlocaties inrichten...De 100 kilometer fietslus blijft behouden maar wordt opengetrokken voor minder getrainde fietsers.