Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee jaar hinder door herinrichting Brusselsesteenweg en Wolvertemsesteenweg in Grimbergen

Twee jaar hinder door herinrichting Brusselsesteenweg en Wolvertemsesteenweg in Grimbergen

Nog dit voorjaar start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N202) en Wolvertemsesteenweg (N211) in Grimbergen. Die werken zullen duren tot het voorjaar van 2018. Omdat de heraanleg heel wat hinder zal veroorzaken voor de bewoners en handelaars, organiseert Wegen en Verkeer op 15 maart een infoavond.

Vorig jaar vernieuwden de nutsmaatschappijen al hun aansluitingen op de Brusslesesteenweg en intussen zijn hiervoor ook de werken gestart aan de Wolvertemsesteenweg. Later dit voorjaar start de eigenlijke herinrichting van beide steenwegen.

Op de Brusselsesteenweg legt Wegen en Verkeer veilige fietspaden aan en worden er drie gevaarlijke kruispunten heringericht. Het gaat om de kruispunten van de Brusselsesteenweg met Speelbroek, de Spaanse Lindebaan en met de Merodestraat. De Brusselsesteenweg krijgt tijdens de herinrichting ook een gescheiden rioleringssysteem. Na de werken zullen afvalwater en regenwater dus apart afgevoerd worden.

situatieschets (c) Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Wegen en Verkeer wil tijdens de werken beide steenwegen zo lang mogelijk openhouden en bestemmingsverkeer toelaten. Maar tijdens sommige fasen zal Wegen en Verkeer niet anders kunnen dan bepaalde delen volledig af te sluiten met wellicht heel wat verkeersellende al gevolg. Volgens de vooropgestelde planning duren de werken tot het voorjaar van 2018.

Omleidingen voor het verkeer

Voor het verkeer uit Wolvertem wordt vanaf de Wolvertemsesteenweg (N211)  een omleiding voorzien in de richting van Grimbergen en Vilvoorde. Via de Strombeek-Beverselaan (N276), Antwerpselaan (N276), Romeinse Steenweg, Sint-Annalaan, Spaanse Lindebaan en Vilvoordsesteenweg kan het verkeer Vilvoorde bereiken.

Het verkeer uit Vilvoorde en Grimbergen kan via dezelfde omleiding in de richting van Meise en Wolvertem rijden.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de grote omleidingsroutes langs de A12 en de Brusselse ring (R0). Voor de fietsers wordt er een aparte omleiding voorzien.

Infoavond voor buurtbewoners en handerlaars

Naar aanleiding van de start van de werken nodigt Wegen en Verkeer de inwoners van Grimbergen uit op een infoavond over het project. Die  vindt plaats op 15 maart 2016 om 20u00 in zaal Fenikshof, Abdijstraat 20 in Grimbergen. Specifiek voor de handelaars geeft de bereikbaarheidsadviseur een afzonderlijke uiteenzetting om 19u op dezelfde locatie. 

Meer informatie over de werken vind je op de website van Wegen en Verkeer.