Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee maanden ernstige hinder verwacht op Ring rond Brussel

Twee maanden ernstige hinder verwacht op Ring rond Brussel

Vanaf vandaag tot 11 september voert Brussel Mobiliteit ingrijpende werkzaamheden uit op de Ring rond Brussel. Het viaduct Anderlecht-Industrie wordt volledig vernieuwd. Daardoor moet het verkeer op de Ring in beide richtingen over 2 versmalde rijstroken. Hou dus deze zomer rekening met heel wat fileleed.

Het viaduct en de brug ter hoogte van Anderlecht-Industrie zijn kunstwerken in gewapend beton die het mogelijk maken om via de Ring over de Brits Tweede Legerlaan, de Humaniteitslaan en de spoorlijn te rijden. Maar de constructies dateren van begin jaren ’70 en moeten volledig vernieuwd worden. Om de verkeershinder te beperken worden de werkzaamheden uitgevoerd tijdens de zomermaanden.

Ook volgend jaar een hele zomer fileleed

Dit jaar worden de werkzaamheden uitgevoerd aan de buitenring (richting Bergen). De werkzaamheden aan de binnenring zullen in de zomer van volgend jaar uitgevoerd worden.

Twee versmalde rijstroken

Tijdens de werkzaamheden blijft het verkeer op de Ring rond Brussel behouden maar slechts op twee versmalde rijstroken in plaats van op de gebruikelijke drie en dit in beide richtingen. Brussel Mobiliteit waarschuwt nu al voor heel wat verkeersellende op de Ring en dit in beide richtingen. Hou dus rekening met extra wachttijden

Oprit 17 'Anderlecht-Industrie' dicht richting Bergen

Afrit 17 van de Ring (Anderlecht-Industrie) blijft open. Ook de oprit blijft open richting Groot-Bijgaarden maar gaat dicht richting Bergen. Er zijn twee omleidingen voorzien. Je kan de Ring oprijden richting Groot-Bijgaarden en terugkeren via afrit 15 Erasmus. Een andere mogelijkheid is verder rijden op de Industrielaan en de Humaniteitslaan en de Ring nemen aan oprit 18 Ruisbroek.