Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanaf maandag ingrijpende werkzaamheden aan Woluwedal in Zaventem

Vanaf maandag ingrijpende werkzaamheden aan Woluwedal in Zaventem

Vanaf maandag 3 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met ingrijpende werkzaamheden aan de gewestweg Woluwedal (R22) in Zaventem. De weg wordt er heringericht en de riolering en een groot bufferbekken van 800 kubieke meter worden heraangelegd.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zal Wegen en Verkeer rijrichting Kraainem van de afrit nr. 20 op de E40 voor het verkeer dat van Brussel komt en in de richting van Luik rijdt, afsluiten tijdens de gehele duur van de werkzaamheden. Richting Woluwe/UCL blijft open voor het verkeer maar het verkeer zal niet de mogelijkheid hebben om nadien de keerbeweging op de Woluwedal te nemen en te keren richting Vilvoorde/Kraainem. Om richting Vilvoorde/Kraainem te rijden dient men de omleidingen via de ring (R0) te nemen. 

 

Tegelijkertijd werken op Woluwelaan in Sint-Lambrechts-Woluwe

De werkzaamheden van Wegen en Verkeer gebeuren gelijktijdig met de aanleg van een nieuwe tramlijn. Brussel Mobiliteit zal op dezelfde gewestweg (die daar ‘Woluwelaan’ heet, niet Woluwedal) tramlijn 94 doortrekken van aan het trammuseum tot aan het metrostation Roodebeek. Daar wordt de omgeving ingericht als een intermodaal knooppunt met naast het metrostation en het eindpunt van tramlijn 94 ook haltes voor de bussen van De Lijn en de TEC. Doordat beide projecten gelijktijdig uitgevoerd worden, zal het verkeer slechts één keer hinder ondervinden. Wegen en Verkeer en Brussel Mobiliteit zullen weggebruikers aanraden om tijdens de werkzaamheden een omleidingsroute te volgen via de Brusselse ring (R0) en de Tervurenlaan (N3).

Ook werkzaamheden aan Woluwelaan in Machelen

Ook in Machelen zal je de volgende jaren rekening moeten houden met heel wat verkeersellende op de Woluwelaan. In augustus wordt immers gestart met de langverwachte heraanleg. Die werkzaamheden zijn nodig om het nieuwe shoppingcomplex Uplace in Machelen, de supergevangenis in Haren en het nieuwe ziekenhuis van Vilvoorde vlot bereikbaar te maken. (Lees ook: ‘Vier jaar werkzaamheden en verkeersellende op Woluwelaan in Machelen’)