huis_eyckermans_frame_145.png

Veerle Eyckermans getuigt op proces Hardy

don 22 feb 2018

Op dag vier van het assisenproces tegen Renaud Hardy, de seriemoordenaar uit Mechelen die terechtstaat in Tongeren, komt Veerle Eyckermans vandaag aan het woord. De actrice uit Hofstade bij Zemst ontsnapte in februari 2015 thuis in haar tuin aan een moordpoging door Hardy. De video die hij maakte van de foltering en moord op Linda Doms, z'n ex-vriendin die ook in Hofstade woonde, werd niet verder vertoond wegens te gruwelijk.

Slachtoffer Veerle Eyckermans komt vandaag aan het woord op het proces. De actrice ontsnapte op 14 februari 2015 aan een moordpoging door Hardy. Toen ze in haar woning in Hofstade bij Zemst (zie foto) buiten etensresten voor de vogeltjes strooide, dook de man plots op. Die mepte haar met een stok in het gezicht en tegen de armen. Ze omklemde krampachtig een betonnen paaltje, terwijl Hardy haar aan haar enkels wilde losrukken. De vrouw begon te gillen, waardoor een buurman gealarmeerd werd. De buurman en zijn zoon kwamen toegelopen. In zijn vlucht liet Hardy zijn muts met DNA achter.

De speurders van de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde kregen van de advocaat van de familie van Linda Doms nog een veeg uit de pan op het proces omdat ze te laat reageerde toen een vriendin van Hardy diens bekentenis bij de politie kwam melden.Hardy werd pas drie dagen later opgepakt.