Vogelopvangcentrum in nood

don 19 jul 2018

Droogte, een grote toevloed aan zorgbehoevende dieren én de traditionele harteloze ‘vakantiedump’ van gevleugelde huisdieren. De vrijwilligers in het Vogelopvangcentrum Malderen, in de gelijknamige deelgemeente van Londerzeel, kunnen dringend helpende handen gebruiken.

 

Tussen 18 mei en 18 juni kreeg het Vogelopvangcentrum in Malderen (Londerzeel) niet minder dan 1.206 dieren binnen, die allen de nodige zorgen kregen. Ook in deze periode van aanhoudende droogte vangt het centrum dagelijks enkele tientallen te verzorgen dieren op. Er stromen ook weer veel gedomesticeerde vogels binnen (duiven, parkieten, papegaaiachtigen,…) die eerder door de eigenaars gedumpt werden omwille van de vakantieperiode. De medewerkers hebben dan ook de handen vol om al deze noodlijdende dieren te helpen en doen dringend een beroep op extra vrijwilligers. Die kunnen zich aanmelden op  voc.malderen@gmail.com

Ook wil het opvangcengtrum, gezien de lange periode van droogte, alle inwoners van de regio vragen ook even aan te dieren te denken: het is een kleine moeite een schaaltje vers water voor de vogels te plaatsen,  weliswaar op een plek buiten het bereik van katten. Voor egels in de tuin kan men ook water plaatsen en wat droge kattenbrokken.