school_halle1.jpg

Week kamperen voor Halse school

maa 16 maa 2015

Aan het Heilig Hart & College Sint-Rochus in Halle staan ouders al een week op voorhand aan te schuiven om hun kind in te schrijven. Hoewel de inschrijvingen pas nu donderdag van start gaan, kwamen de eerste ouders al vorige week vrijdag toe.

 

 

 

 

 

 

Terwijl er in de binnenstad van Halle carnaval gevierd wordt, zit een twintigtal ouders te kamperen aan het Heilig-Hart & College Sint-Rochus om hun kleine spruit in te schrijven. De eerste ouders zijn hier al sinds vrijdag. Na een nachtje buiten slapen, konden ze zaterdag hun tent opslaan in de turnzaal.

'We zijn om 7u vrijdagavond beginnen aan te schuiven en de volgende ochtend op 10u was de lijst al volzet,' vertelt kamperende mama Wendy Vastenavondt. Met 'de lijst' doelt ze op de beschikbare plaatsen voor de school. Dat zijn er amper 20, waarvan drie voorbehouden zijn voor zogenaamde indicatorleerlingen: leerlingen die bijvoorbeeld thuis geen Nederlands spreken of van wie de moeder geen diploma heeft.

Nieuwe school nodig

Het capaciteitsprobleem in Halle is niet nieuw. De directeur betreurt de situatie, maar een aanmeldingsprocedure biedt volgens hem geen oplossing. Hij wil een nieuwe school bouwen om extra plaatsen te creëren, maar wacht nog op het geld van de overheid.