zwembad_londerzeel.jpg

Zwembad Londerzeel wordt grondig gerenoveerd.

woe 24 sep 2014

De zwemmers uit Londerzeel en omgeving kunnen opgelucht adem halen. Het gemeentelijk zwembad in de Lijsterstraat sluit niet. Meer zelfs, het zwembad zal een volledige renovatie ondergaan. De gemeente gaat daarvoor samenwerken met een privépartner.

Het gemeentelijk zwembad van Londerzeel dateert van 1971 en is aan vernieuwing toe. Maar een zwembad kost de gemeente handen vol geld en dus werd overwogen om het zwembad te sluiten. Maar zo ver komt het niet.  “We willen uiteindelijk toch opteren voor een grondige renovatie van ons sportcomplex.  Die beslissing is intussen ook genomen”, zegt Gerda Verhulst, schepen van Sport in Londerzeel.

De gemeente gaat daarvoor op zoek naar een private partner die zowel de renovatie als de uitbating op zich neemt.  Door deze samenwerking hoopt de gemeente zo’n 20% te kunnen besparen op de uitgaven voor het sportcomplex.  Momenteel kost dat de gemeente bijna 1 300000 euro.  Wie de private partner wordt, is nog niet bekend.

Onder meer de recreatiezone zal worden opgesmukt.  Voorts wil de gemeente de middenbeuk met kleedkamers, lockers, ontvangstruimtes en douches volledig vernieuwen.  Ook de aanpalende sporthal wordt opgefrist. De gemeente zal  scholen en sportclubs inspraak geven in het project.