el_hachimi3.jpg

El Hachimi (Dilbeek) mag ook van BOIC niet naar Rio

vrij 15 jul 2016

Het BOIC neemt marathonloper El Hachimi uit Schepdaal (Dilbeek) niet mee naar de Olympische Spelen volgende maand in Rio. Florent Caelen mag wel mee ook al heeft die een minder snelle kwalificatietijd neergezet dan Hachimi.

El Hachimi zette op 3 juli tijdens een marathon in Australië een mooie tijd neer van 2u 10 min en 35 sec. Daarmee voldeed El Hachimi aan het Olympisch minimum en viel Florent Caelen uit de selectie van 3 spelers die mee mogen naar de Spelen. Caelen startte daarop een juridische procedure omdat de Koninklijke Belgische Atletiekbond aanvankelijk had aangekondigd dat het zijn definitieve selectie al op 30 april zou bekendmaken. Toen had Caelen zijn kwalificatie al afgedwongen, El Hachimi nog niet. Met succes want de burgerlijke rechtbank gaf Caelen gelijk.

En ook het BOIC laat nu El Hachimi links liggen voor de Spelen. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal comité volgt dus het selectievoorstel van de Belgische Atletiekbond waarbij enkel rekening wordt gehouden met de drie beste prestaties van voor 30 april.