Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VIVA!

Bekijk opnieuw de VIVA! Zomertips!

Alles bekijken
 • VIVA! Zomeruitstap Kanaaltochten

 • VIVA! Zomeruitstap: De Kunsthoeve en Hof ter Haegen

 • VIVA! Zomeruitstap: Plantentuin Meise en Hof van Volmersele

  In VIVA! brengen we een bezoek aan de Plantentuin Meise. Dit is één van de grootste botanische tuinen in de wereld waar je zo’n 18.000 planten kan ontdekken. En overnachten doen we in Hof van Volmersele in Kampenhout. En er zijn ook deze aflevering zeer leuke prijzen!
 • VIVA! Zomeruitstap: Volkssterrenwacht MIRA & Thermae Hotel

  Bij volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen val je van de ene verwondering in de andere en uitblazen doen we in het Thermae Hotel vlakbij!
 • VIVA! Zomeruitstap: Trainworld & Train Hostel

  Ook dit weekend heeft VIVA! een leuke bestemming gevonden voor een zomeruitstapje met het gezin. We sporen naar Train World aan het oude station van Schaarbeek. En voor een leuke plek om te overnachten moeten we deze keer niet ver zoeken: Net om de hoek ligt heel toepasselijk het Train Hostel.

Win een gratis overnachting

Win tickets voor de Sunday Cruise

VIVA! Achter de Schermen

VIVA! Achter de Schermen

viva

VIVA! Achter de Schermen: circus Pipo

Hoe zou het er aan toe gaan achter de schermen van een écht circus? Kris Vander Gracht neemt je mee op bezoek bij Natacha, zij leeft en woont al heel haar leven bij Circus Pipo. Zaterdag in VIVA!

VIVA! Achter de Schermen Keolis

Deze aflevering trekt VIVA! naar Keolis in Neder-over-Heembeek, een bedrijf dat allerlei soorten busvervoer organiseert. Liesbeth is behoorlijk onder de indruk van het groot aantal autobussen dat hier voortdurend aan- en afrijdt. En natuurlijk is de vraag of ook Liesbeth zich achter het stuur...

VIVA! Achter de schermen: Veterinair Quadrant

In VIVA! Achter de Schermen neemt Liesbeth ons mee naar de nieuwe satellietpraktijk van Veterinair Quadrant in Denderleeuw. Naast een dierenartsenpraktijk kan je hier met je huisdier ook terecht in het fysiotherapiecentrum.

VIVA! Achter de schermen: Provinciedomein Huizingen (3/3)

Deel 3 van de reeks rond het provinciedomein in Huizingen. In de laatste aflevering gaat Liesbeth we op stap met de technische dienst. Onder meer het zwembad wordt hier elke dag opnieuw klaargemaakt zodat bezoekers zich veilig en gezond kunnen ontspannen.

VIVA! B&B

VIVA! B&B

viva

VIVA! B&B Gasthof ter Lombeek

In VIVA! B&B wordt het ontbijt geserveerd in Gasthof ter Lombeek, een smaakvol gastenverblijf in Roosdaal. Op de ontbijttafel staan onder meer verse frambozen en aardbeien. Die komen uit het Provinciaal proefcentrum van Roosdaal. Een rondleiding krijg je zaterdag in VIVA! B&B.

VIVA! B&B Bekersveld Vlezenbeek

B&B Bekersveld in Vlezenbeek, bij Sint-Pieters-Leeuw, is dit weekend in VIVA! de uitvalsbasis voor de zoektocht naar een pas erkend streekproduct: Pajotse Kruidensmout. Die wordt volgens een oude traditie op een ambachtelijke manier gemaakt bij slagerij Wauters, aan de Rink in...

VIVA! B&B Hof ter Vrijlegem Mollem

In VIVA! B&B verblijven we dit weekend in Hof ter Vrijlegem in Mollem, één van de eerste B&B’s in onze regio. Van daaruit maken we onder meer een uitstap naar imker Leon Nachtergaele in Opwijk.

VIVA! B&B Villa d'Elbeek

In VIVA! is Villa d'Elbeek in Halle dit weekend de uitvalsbasis voor een boeiende en lekkere verkenning van de streek. In Beersel bezoeken we de kaasmakerij nv Walschot, waar we proeven van de typische plattekaas en mandjeskaas.

Kijk opnieuw naar REGIOKOK

Alles bekijken
 • VIVA! REGIOKOK: de race

  Dit voorjaar mochten de kandidaten van de REGIOKOK gerechten bereiden tegen de tijd. Zaterdag blikken ze terug op hun kookavontuur tijdens een echte race tegen de tijd. Want de chappisten Eddy en Jimmy hebben naast koken ook nog een andere passie, namelijk racen. En die passie willen ze graag even delen met de andere kandidaten van de REGIOKOK-wedstrijd.
 • #REGIOKOK HOTELSCHOOL WEMMEL

 • #REGIOKOK PRIJSUITREIKING

 • #REGIOKOK 2018 (7): de grote finale

  Wie wint de eindstrijd in #REGIOKOK 2018? Zijn het de piloten of de chappisten? Je ziet hen het beste van zichzelf geven in de grote finale van de kookwedstrijd.
 • Biertips Palm en Vicky Geunes #Regiokok afl.7

De gerechten uit #Regiokok 2018

Nieuws

Gerecht: Rundsvlees met champignons en veenbessen (afl.6)

In de tweede halve finale van de #Regiokok 2018 nemen piloten Charlotte Dedeckere en Daphné Daems het op tegen verpleegkundigen Sabrina Petricone en Stefaan De Winter. Thema van het menu in deze tweede halve finale is Zweden. En de gerechtjes van de winnaars willen we jullie zeker niet...

Gerecht: Bereid de ‘duif clamart’ uit #Regiokok2018 (afl.5 )

In de eerste halve finale van #Regiokok2018 brachten de deelnemers een culinaire hommage aan de Franse topchef Paul Bocuse die onlangs op 91-jarige leeftijd is overleden. De man bezat meer dan 50 jaar een restaurant met drie Michelinsterren. De kandidaten werden uitgedaagd om enkele van zijn...

Gerecht: Bereid de Marokkaanse tajine uit #Regiokok 2018 (afl. 4)

In de #Regiokok staat er dit weekend Marokkaanse tajine op het menu. De verpleegkundigen slaagden erin de jury te overtuigen met hun recept van dit vegetarisch gerecht. Wil je het thuis ook eens proberen? Hieronder vind je alvast het recept en serveer met de wijntips van Delhaize.

 

Gerecht: bereid de inktvis op de wijze van Galicië uit #Regiokok 2018 (afl.3)

De professoren Katia Segers en Francis Maes uit Liedekerke overtuigden de jury met hun bereiding van ‘inktvis op de wijze van Galicië met aardappelen’. Zin om het thuis ook eens te proberen? Dat kan met onderstaande REGIOK-kookfiche. En op de koop toe krijg je enkele aangepaste  wijntips van...