Kester-Gooik en Asse-Zellik blijven aan elkaar gewaagd

zon 11 feb

In de tweede provinciale van het voetbal kreeg Kester-Gooik gisterenavond Asse-Zellik over de vloer. Een topaffiche, want beide ploegen stonden gezamenlijk op de tweede plaats, op vier punten van leider Beersel-Drogenbos. Wie won, deed een mooie stap richting promotie of eindronde.

Asse-Zellik begint sterk en creëert meteen enkele kansen, het duurt dan ook niet lang voordat ze op voorsprong staan. Na een hoekschop schakelen ze snel om, de bal komt bij Bosango en hij verschalkt de uitgekomen Swalus, 0-1 voor de bezoekers. De thuisploeg wil reageren, maar Asse-Zellik blijft de bovenhand houden en dat resulteert op 10 minuten van de rust in een dubbele voorsprong. Delhaye loopt goed naar de tweede paal bij een hoekschop en kopt Asse-Zellik op rozen. 0-2 is de ruststand.

Kester-Gooik komt met hernieuwde moed uit de kleedkamer en gaat op zoek naar de gelijkmaker, ze versieren enkele goede mogelijkheden maar Asse-Zellik houdt voorlopig goed stand. Tot 15 minuten voor het einde een corner ineens tot bij Roosens belandt. Hij aarzelt niet en brengt de thuisploeg terug in de match. 1-2. En dan gaat het plots snel, Kester-Gooik komt nog eens opzetten met een voorzet, waarbij Ganseman zijn eigen doelman verslaat. Het staat 2-2, beide ploegen gaan nog vol voor de winst, maar scoren lukt niet meer. 2-2 is de eindstand, zo blijven beide ploegen samen op de tweede plaats staan.