16 personen opgepakt aan snelwegparking Groot-Bijgaarden

vrij 19 jan 2018

Op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden zijn afgelopen nacht 16 personen opgepakt nadat ze een politiepatrouille aanvielen. De snelwegparking is een geliefkoosde plek voor migranten die in Engeland willen raken. De migranten beweren dat ze voornamelijk uit Ethiopië, Soedan en Eritrea komen.

Tijdens een politiepatrouille in Groot-Bijgaarden werden vijf personen betrapt toen ze de snelwegparking langs de E40 wilden binnendringen. Daarop vielen vijftien migranten de agenten aan met stokken. Toen de agenten een wapenstok bovenhaalden, kwamen er nog meer migranten met stokken uit de bosrand. In totaal omsingelden zo'n 40-tal personen de politie. Die moest een schot lossen om de toestand onder controle te krijgen. Twee agenten raakten lichtgewond bij het incident.

Geen enkele van de zestien personen die opgepakt werden, is ter beschikking gesteld van het parket. Ze worden wel doorverwezen naar de Dienst Vreemdelingenzaken. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde konden de migranten die de politie aanvielen, allemaal ontkomen.