20150813_itterbeek.jpg

3 Pajotse twintigers aangehouden voor dood van ex-cafébaas uit Lennik

zat 15 aug 2015

Het parket heeft 3 jonge twintigers uit het Pajottenland aangehouden voor hun betrokkenheid bij de dood van Alain Fleurus uit Dilbeek. Het gaat om 2 broers en een vriend. Volgens het parket werd de man het slachtoffer van een inbraak met geweld. 

Alain Fleurus woonde in een conciërgewoning van een kasteeldomein aan de Ninoofsesteenweg in Itterbeek. Daar werd hij op 20 juli in kritieke toestand aangetroffen. De voormalige cafébaas uit Lennik lag onderaan een trap. Hij overleed later in het ziekenhuis. Het parket opende  een onderzoek omdat er wellicht meer aan de hand was dan enkel een val van de trap. 

Intussen is duidelijk geworden dat de 57-jarige man het slachtoffer werd van een inbraak met geweld. In het raam van het onderzoek werd donderdagavond al één man gearresteerd. Gisteren is een tweede man zich spontaan gaan aanbieden. Een derde werd gisteren bij hem thuis opgepakt. Twee hebben intussen bekentenissen afgelegd. “Ze zijn aangehouden voor diefstal met geweld zonder de intentie om te doden maar met de dood tot gevolg, en opzettelijke slagen en verwondingen zonder de intentie om te doden maar met de dood tot gevolg”, bevestigt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. Dinsdag verschijnen ze alle drie voor de Raadkamer.

Alain Fleurus was geen onbekende in de regio. Hij was lange tijd postbode in Lennik. Later baatte hij er ook een café uit. Hij kreeg donderdag een uitvaartplechtigheid in Schepdaal.